Pályázatok

Lejár a zöldség-gyümölcs termelői csoportok kérelembenyújtási időszaka

NAK

Március 31-én lejár a zöldség-gyümölcs termelői csoportok II. féléves/éves működési- és beruházási támogatása iránti kérelmek benyújtási időszaka.

A zöldség-gyümölcs termelői csoportok létrejöttének ösztönzése, valamint adminisztratív működésük elősegítése érdekében működési támogatást, az elismerési tervben előírt beruházásaik megvalósításához pedig beruházási támogatást vehetnek igénybe. Ennek előfeltétele, hogy a termelői csoport rendelkezzen az agrárpolitikáért felelős miniszter által elfogadott elismerési tervvel.

A működési támogatás alapja a termelői csoport tagjai által megtermelt és az elismerési terv végrehajtásának éves, illetve féléves időszaka alatt a termelői csoport által értékesített tagi termésmennyiség értéke ÁFA és a belső szállítási költségek nélkül. Összegének felső határa éves szakaszonként 100 000 euró.

A beruházási támogatás alapja az elismerési tervben az adott félévre, vagy évre jóváhagyott, és a vonatkozó időszakban megvalósított beruházások. A támogatás formája tőketámogatás, amelyben az uniós hozzájárulás mértéke a beruházási költségekhez viszonyítva konvergencia régióban nem haladhatja meg az 50 %-ot, más régiókban pedig a 30 %-ot. A nemzeti támogatás az uniós hozzájáruláson és a kedvezményezetti hozzájáruláson felül fennmaradó rész.

A kérelmek benyújtásával kapcsolatos részletes információkat és nyomtatványokat a kincstár 56/2017. (IV.25.) számú közleménye tartalmazza.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Közel egymilliárd forint támogatást nyerhettek idén a hungarikum-pályázatokon

2020. szeptember 23. 10:02

Az idei hungarikum-pályázat támogatási keretösszegét 230 millió forintról 750 millió forinttal emelték, így 980 millió forintot oszthattak ki, további 50 millió forintot pedig egyedi támogatásokra fordítanak.

Járványvédelmi rendszerek fejlesztése pályázat nyílt meg

2020. április 1. 10:47

A baromfi- és a sertésállomány megóvása érdekében az Agrárminisztérium pályázatot hirdetett az ASP és a madárinfluenza vírus elterjedésének a megelőzésért.

230 millió forint keretű hungarikumpályázat nyílt meg

2020. március 24. 14:47

A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására 230 millió forintos kerettel pályázatot hirdetett az Agrárminisztérium.

Február végéig lehet pályázni az Exportfejlesztési Pályázati Programban

2020. január 27. 13:16

A pályázatra a jelentkezési lehetőség azon hazai kis- és közepes vállalkozások számára nyitott, akik már jelenleg is bonyolítanak export tevékenységet.

2021: a Gyümölcsök és Zöldségek Nemzetközi Éve lesz

2020. január 7. 06:38

Az élelmiszer-biztonság nemcsak elegendő mennyiségű, hanem megfelelő összetételű táplálékot jelent, amiben nagy szerepük kellene, hogy legyen a zöldségeknek és gyümölcsöknek.

Megnéztük az árakat a Nagybani Piacon

2020. március 31. 06:38

Felgyorsultak az események az utóbbi 1-2 hétben hazánkban is. Szinte már a „csapból is az folyik”, hogy megjelent a korona vírus, mekkora élelmiszerhiány van az üzletekben és mennyire megemelkedtek a fogyasztói árak. A Budapesti Nagybani Piacon is napról napra hirtelen változtak az árak, melyek természetesen a kiskereskedelmi árakat is változtatják.

Utópia vagy realitás? - Van esélye a marsi földművelésnek

2019. november 10. 12:12

A hollandiai Wageningen Egyetem kutatói tíz különböző földi növényt ültettek háromféle talajba. Az egyik tipikus, kerti talaj volt, a másik a hold, a harmadik pedig a marsi talajt utánozta.

Lila elszíneződés a paprika termésén - Mi okozza a jelenséget?

2019. március 13. 10:59

Néhány kártevő és betegség is kiválthatja az említett színelváltozást, de ilyen esetben egyéb jellegzetes, a kártevőre és kórokozóra jellemző tünetek is felfedezhetők a bogyón vagy a leveleken, amelyek egyértelművé teszik az antociánosodás okát. Többnyire a jelenség abiotikus környezeti tényezőkre vezethető vissza.