Szőlő-Bor

Díjazták a magyar borvilág legjobbjait

MTI/FM Sajtóiroda

Az idén nyolc kategóriában jutalmazták a magyar borvilág kiválóságait a VinCE Awards-díjjal, amelyet a Várkert Bazárban adtak át a 9. VinCE Budapest Wine Show nyitónapján.

A legjobb borlap kategória nyertese a budapesti Borkonyha lett, a díjat Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borászati feladatokért felelős miniszteri biztosa adta át.

A díjat alapító VinCE Magazin több mint egy évtizede meghatározó szerepet vállal a magyarországi boréletben, tesztjein rendszeresen értékel borokat. A VinCE Awards-díjjal a szakmai lap olyan kimagasló teljesítményeket ismer el, amelyek túlmutatnak a borok elkészítésén, hogy azonosítsa és példaként mutassa fel a legjobb ötleteket, legprofibb koncepciókat, leginspirálóbb példákat – közölték az MTI-vel a szervezők.

Hat kategóriában szakmai zsűri választotta ki azt a három-három jelöltet, akik közül közönségszavazás döntött a kategóriagyőztesekről. Az internetes szavazásban több mint kétezren vettek részt a világ hat földrészéről; még az óceániai régióból is érkezett néhány voks – árulták el a szervezők. A legjobb borászatot és borkereskedést a VinCE Magazin választotta ki a havonta megrendezett vaktesztjein elért eredmények összesítése alapján.

A legjobb borlap kategória nyertese ismét a budapesti Borkonyha lett, a díjat Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borászati feladatokért felelős miniszteri biztosa adta át. Duplázni tudott a legjobb boros szálláshely kategóriában a badacsonyi Hotel Bonvino.

A legjobb borbár díját a budapesti Carpe Diem érdemelte ki, a legjobb komplex turisztikai szolgáltatást nyújtó pincészetnek pedig Kristinus Borbirtokot választották.

Balogh-Fazekas Árpád (Auchan) nyerte el a legjobb borbeszerző címet, míg a legjobb tour operátor a Taste Hungary lett.

A VinCE Magazin 2017-es tesztjei alapján a Bortársaság bizonyult a legeredményesebb borkereskedésnek, a legeredményesebb borászat pedig a villányi Günzer Zoltán Pincészete lett.

A VinCE Budapest Wine Show vendégei vasárnapig több mint ezerféle borral találkozhatnak a sétáló kóstoló több mint 160 kiállítójának standjánál, a rendezvény mesterkurzusain pedig a hazai és nemzetközi borvilág elismert szakértői adnak elő.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A Napa-völgy szőlővidéke is lángokban áll Kaliforniában

2020. szeptember 30. 08:18

Az amerikai médiában közvetített riportok tanúsága szerint többen azon gondolkodnak, hogy végleg elköltöznek a vidékről.

Jó minőségű szőlőre számítanak Szekszárdon

2020. szeptember 27. 14:17

Sok lehetőség rejlik az idei szőlőben, könnyedebb és testes vörösborokat is lehet készíteni belőlük.

Még mindig a Lidl a legnagyobb hazai borexportőr - taroltak a saját márkás borok

2020. szeptember 17. 13:52

Egy Champion, három arany és három ezüst díjat nyert a Lidl Magyarország a 21. VinAgora Nemzetközi Borversenyen. Az áruházlánc a 2019-es gazdasági évben több mint 23,7 millió palack bort értékesített a hazai és külpiacokon egyaránt, mellyel megőrizte, sőt tovább növelte piaci részesedését, így a teljes magyar palackos borexport közel 30 százalékát tudhatja magáénak.

Már elérhető a magyar bor hivatalos közösségimédia-oldala

2020. szeptember 15. 08:17

Megszületett a hivatalos Facebook és Instagram oldal Wines of Hungary - Personally név alatt.

Bordeaux-ban volt már szüret: jég tarolta le az ültetvényeket

2018. június 25. 14:57

Több ezer hektáron tarolta le a szőlőt a Bordeaux-régióban a jégverés.

Rekordokat döntenek az olaszok!

2018. november 22. 11:01

Olaszország szőlőtermése 15 százalékos volumennövekedést mutat a tavalyi évhez képest.

A borkivitel növelését sürgeti a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa

2018. július 13. 08:18

Más mezőgazdasági ágazatokhoz hasonlóan a borászat is jórészt félkész termékeket értékesít külföldön, ám azoknak a nagyobb jövedelmezőség érdekében magasabb hozzáadott értéket kellene tartalmazniuk.

A valódi ízek az érdekesek, - avagy borok enzimek, élesztők és kén nélkül

2019. március 1. 10:47

A Garam-menti dombság, a Duna közelsége, a szőlőhegy lábánál elterülő halastavak és a mocsaras Párizsi patak sajátos mikroklímát teremt. A különleges környezeti adottságok között termett szőlőből Sütő Zsolt kürti borász egyedi módszerek alkalmazásával készít bort – nem használ élesztőt, enzimet, ként; borait hordóban, illetve nyíltkádas erjesztéssel készíti seprőn tartással és élesztő-hártya alatti érleléssel.