Termőföldtől az asztalig

Töltött paprika – pontyból

MA-HAL

Nagyböjtben a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) kampányt indít a halfogyasztás népszerűsítésére.

A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

Töltött paprika – pontyból

Hozzávalók:

•80 dkg pontyfilé
•4 dl csirke alaplé
•4 db kápia paprika
•20 dkg paradicsom konzerv
•6-7 levél friss bazsalikom levél
•1 db vöröshagyma
•2 gerezd fokhagyma
•20 dkg rizs
•1 dl étolaj
•1 kávéskanál pirospaprika
•Só, bors, cukor

A pontyfilét daráljuk le, sózzuk, hűtőszekrényben 2-3 órát hagyjuk állni. A paprikákat pirítsuk meg nyílt láng felett, tegyük egy tálba, fóliázzuk le. Amikor a héjuk felpuhult a gőzben, kaparjuk le egy késsel a paprikahúsról, majd öblítsük le vízzel és vágjuk hosszában félbe. Az alaplé felében megpároljuk a rizst. A töltelékhez vágjuk apró kockára a vöröshagymát, pirítsuk aranysárgára, erre tegyük a darált pontyhúst, amit szintén lepirítunk. Fűszerezzük, ízesítsük pirospaprikával, őrölt borssal, majd adjuk hozzá a rizst, keverjük össze.

Töltsük bele az előkészített paprikákba, tegyük kiolajozott tepsibe. Húsz perc alatt, 160-fokos sütőben süssük készre, majd készítsük el hozzá a paradicsommártást. Ehhez szeleteljük fel a fokhagymát, pirítsuk meg kevés olajon, tegyük rá a paradicsomot és kevés alaplevet, főzzük össze, majd bazsalikommal, sóval, borssal, kevés cukorral ízesítsük. A paprikákat helyezzük egy tálra és tálaljuk a paradicsomszósszal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Narancsos-csokoládés karácsonyi kenyér

2019. december 23. 04:37

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ünnepi fogások körül forog minden, de nem árt, ha már reggel is valami igazán finom étellel indítjuk a napot.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Sütőtökös rizottó fűszeres csirkekockákkal

2019. december 21. 20:32

A sütőtök igazi őszi, téli étel, mely rengeteg módon elkészíthető. Fogyaszthatjuk püréként, sütőben sütve mézzel a tetején, turmixba keverve...

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20. 20:36

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

A kolbásztérkép meghódítása

2019. július 9. 10:54

Ahány ház annyi kolbász, annyi hagyomány, és annyi érték … Mindig is bakancslistás tervünk volt, hogy egyszer ellátogassunk Békéscsabára, és egy nap alatt beszerző körút keretében végigjárjuk a nevesebb kolbászkészítők házát. Ellátogattunk tehát 7 neves kolbászkészítőhöz, hogy szerezzünk a hőn áhított kolbászokból.

Búzavirág, búzavirág - kéklő búzavirág

2018. június 25. 11:35

Nagyot lódult előre az időjárás. Amikor – 2008-ban – papírra vetettem a fenti címen gondolataimat, még „normális” menetben rótták a napok rendelt útjukat.

GMO kérdés szójában - avagy a gőz a hajókürtre van kötve?!

2018. július 9. 18:06

A fenti címmel küldött egy figyelemre méltó írást harangozó János bátyai szójatermesztő, aki – ahogy ez az írásából is kiderül – 42 éve foglalkozik (birkózik) e jeles hüvelyes növénnyel.

A teljesítési időpont helyes értelmezése és alkalmazása

2018. november 13. 14:48

Az adófizetési kötelezettség főszabályként az ügylet Áfa tv. szerinti teljesítési időpontban keletkezik. Teljesített gazdasági eseményről akkor beszélünk, mikor az ügylet megvalósul.