Termőföldtől az asztalig

Ha péntek, akkor halas recept: Halchips

MA-HAL

A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

Nagyböjtben a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) kampányt indít a halfogyasztás népszerűsítésére.

Halchips

4 személyre

elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók:

80 dkg ponty vagy busa filé, 15 dkg kukoricaliszt, olaj
20 dkg lilahagyma, 2 db lime, 1 csomag friss koriander
1 db friss chili paprika, 5 db koktélparadicsom, só

A halfilét 5-7 mm-es szeletekre vágjuk úgy, hogy 2-4 mm-enként párhuzamosan futó vágásokkal bevágjuk, az első vágásnál csak bőrig, a második vágásnál pedig átvágjuk a bőrét is. Így vékony, kihajtható szeleteket kapunk, amelyek kisütve nem tartalmaznak érezhető szálkát.

A szeleteket beirdaljuk, besózzuk, legalább 2-3 órára állni hagyjuk, majd kukoricalisztbe forgatjuk és 180°c-os olajban ropogós arany barnára sütjük. A salátához a lilahagymát szálakra vágjuk, besózzuk. A chilit, koktélparadicsomot, koriandert apróra kockázzuk, és a lilahagymához adjuk. A lime-okat kifacsarjuk, a salátához adjuk, összekeverjük. A halat tálba tesszük, a salátát lé nélkül ráhalmozzuk vagy mellette, külön tányérban szolgáljuk fel.

(Fotó: Aranyponty Halászati Zrt.)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Narancsos-csokoládés karácsonyi kenyér

2019. december 23. 04:37

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ünnepi fogások körül forog minden, de nem árt, ha már reggel is valami igazán finom étellel indítjuk a napot.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Sütőtökös rizottó fűszeres csirkekockákkal

2019. december 21. 20:32

A sütőtök igazi őszi, téli étel, mely rengeteg módon elkészíthető. Fogyaszthatjuk püréként, sütőben sütve mézzel a tetején, turmixba keverve...

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20. 20:36

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Őszi terméshatározó I. rész – galagonya, csipkerózsa és húsos som

2019. szeptember 26. 04:36

Ilyen tiszta, gyönyörű őszi időben érdemes beiktatni egy-egy kirándulást a varázslatos hazai erdőkben. Lépten-nyomon színpompás növényekre bukkanhatunk, amik ezekben a hetekben nemcsak tarka leveleikkel tűnnek fel. Értékes beltartalmú, nem ehető vagy éppen mérgező terméseket hozó növényekre bukkanhatunk. Tekintsük át a cikksorozatban, vajon milyen növényfajokat keresztezhet az utunk az őszi kirándulások alkalmával!

Mire figyeljünk sziklakertünk kialakításakor?

2018. október 29. 09:07

A sziklakertek is alapos tervezést igényelnek, létrehozásuk komoly munkát jelent, erős fizikumot, és a terület méretétől függően több embert és napot kívánhat. Ám a befektetett munkát hosszú távon meghálálja egy semmihez sem fogható, természetes és üdítő látvány: egy kis hegyvidéki hangulat a közvetlen környezetünkben.

Vetés – Biztosítás – Aratás

2018. május 7. 10:34

Kezdődik lassan a viharszezon, ezzel együtt elkezdődött a növénybiztosítások kötésének szezonja is.

Legyen saját fűszerkertünk - 4. rész

2019. május 29. 12:52

Hol nevelhetjük házikertünkben sikeresen a bazsalikomot, a citromfüvet és a mentát? Mi a különlegessége ezeknek a fenséges illatú növényeknek, és milyen ínyencségek ízesíthetők ezekkel a fűszernövényekkel?