Termőföldtől az asztalig

Céklaszendvics

Agrofórum Online

Ez az étel nem csak látványos és finom, hanem nagyon egészséges is.

A céklában ugyanis rengeteg vas van, melyre nagy szüksége van szervezetünknek. Bátran készítsétek el, nem fogjátok megbánni!

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb cékla
  • 1 fej karfiol
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 6 db újkrumpli

Elkészítés:

A krumplit és a karfiolt megpucoljuk, majd sós vízben puhára főzzük.

A céklákat is meghámozzuk, majd nagyjából azonos vastagságú köröket szelünk belőlük.

Ezután egy másik edényben a céklát is puhára főzzük.

Ha a krumpli és a karfiol kellően omlós, leszűrjük, majd egy turmixgépbe/bármilyen pépesítő gépbe tesszük. Hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát, sózunk, borsozunk. Krémet készítünk belőle. A gép tetejét levesszük, és hozzáadunk 4-5 karika főtt céklát. Újra pépesítünk, és ha már szép egyenletes rózsaszín krémünk van, akkor készen vagyunk vele.

Ezután nincs más dolgunk, mint a megfőtt céklát is leszűrni, majd két karika közé krémet kenni, és máris tálalható.

Hidegen és melegen, magában és köretként is fogyasztható.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Narancsos-csokoládés karácsonyi kenyér

2019. december 23. 04:37

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ünnepi fogások körül forog minden, de nem árt, ha már reggel is valami igazán finom étellel indítjuk a napot.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Sütőtökös rizottó fűszeres csirkekockákkal

2019. december 21. 20:32

A sütőtök igazi őszi, téli étel, mely rengeteg módon elkészíthető. Fogyaszthatjuk püréként, sütőben sütve mézzel a tetején, turmixba keverve...

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20. 20:36

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Szent András hava

2018. november 5. 14:36

A világ lassan változik, már ami a gondolkodásunkat illeti. Tizenhárom évvel ezelőtt ezt írtam… annak érdekében, hogy a gabonaágazat a jövőben eredményesebb legyen, alapvetés: nagy tömeg, egységes minőség.

Mely csigafajok nem tesznek kárt a kertünkben?

2018. május 4. 05:00

Nagy robajjal érkezett idén a meleg tavasz. Számítanunk kell kertünkben számos kártevő megjelenésére, így a csigákra is – nem árt felkészülni a védekezésre ellenük.

Ház, táj Képgaléria

A téli madáretetés aranyszabályai

2019. január 15. 08:37

A téli időszakban nemcsak őshonos madarainknak jelent pótolhatatlan táplálékforrást a számukra kihelyezett eleség, hanem a tőlünk északra fekvő országokból hozzánk érkező és hazánkban telelő madárfajoknak is. Mikor és mivel etessük az egyes fajokat? Hogyan oldjuk meg az itatót? Ezekre a kérdésekre válaszol a cikk.

Krémes sárgaborsó főzelék fasírttal

2018. január 19. 10:22

A beton. Így hívták sokán a menzás sárgaborsó főzeléket, mert úgy megkötött, mire leültünk az asztalhoz, mint a beton.