Termőföldtől az asztalig

Saslikparti

Agrofórum Online

Használjuk ki az ősz napsütéses hétvégéjét egy kerti sütögetésre, melynek egyik közkedvelt fogása az egyszerű, de nagyszerű rablóhús, más néven saslik.

Bármilyen szezonális zöldséggel kombinálható és a jóízű beszélgetések során hipp-hopp eltűnik a tányérról. 🙂  Elő a nyársakkal! 🙂

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell/pulykamell
  • 30 dkg apró csiperkegomba
  • 1 vékony cukkini
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 1 csomag grillsajt
  • 2 kaliforniai paprika (kápia)

Elkészítés:

A saslikpálcákat 2-3 órával sütés előtt vízbe áztatjuk.

A sütés előtt 2-3 órával a zöldségeket és a gombát megmossuk.  A paprikát a gombafejekkel azonos nagyságúra (kockákra) vágjuk. A cukkinit 0,5 cm vastagságúra szeljük. Az egészet egy tálba téve megszórjuk grill fűszerkeverékkel.

A szalonnát és a sajtot is nagyjából azonos nagyságú kockára szeljük.

A csirke/pulyka húsát is felkockázzuk. Megsózzuk, meghintjük szárnyas vagy grill fűszerkeverékkel. 1 evőkanál olívaolajjal együtt összekeverjük.

Sütés előtt tetszés szerinti sorrendben felhúzzuk a nyársra és megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Narancsos-csokoládés karácsonyi kenyér

2019. december 23. 04:37

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ünnepi fogások körül forog minden, de nem árt, ha már reggel is valami igazán finom étellel indítjuk a napot.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Sütőtökös rizottó fűszeres csirkekockákkal

2019. december 21. 20:32

A sütőtök igazi őszi, téli étel, mely rengeteg módon elkészíthető. Fogyaszthatjuk püréként, sütőben sütve mézzel a tetején, turmixba keverve...

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20. 20:36

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Nőhet a baromfihús ára

2020. január 21. 10:35

A sertéshús tavaly 20 százalékkal drágult, miközben a baromfitermékek ára alig emelkedett, sőt, például a csirkemellfilé ára, ami pedig prémium terméknek számít, még kissé lejjebb is szállt.

Nőtt a szarvasmarha kivitel

2018. május 10. 06:55

Marhahúsból 40 százalékkal többet szállítottak külföldre a feldolgozók, az áremelkedésnek köszönhetően a kivitel értéke ennél is nagyobb mértékben, összesen 64 százalékkal bővült.

Fontos határidő közeleg a baromfi állatjóléti támogatásoknál

2018. október 5. 10:46

Október 15-ig kell eljuttatni a harmadik negyedéves baromfiágazati állatjóléti támogatásokkal összefüggő szakmai ellenőrzési lapokat a Baromfi Termék Tanácshoz.

Elfogadta az Európai Bizottság a brojlercsirkékre vonatkozó állatjóléti jelentést

2018. április 20. 06:40

Az EU világszinten is a brojlercsirke-piac jelentős szereplője - a globális termelés 11,3 százalékát adva -, az összes baromfihús-termelés 2014-ben 14,1 millió tonnát tett ki.