Szőlő-Bor

A Patrícius Borház lett az Év Pincészete

Agrofórum Online

Az idén adták át 15. alkalommal az év pincészete díjat, amelyet a Tokaji borvidéken termelő Patrícius Borház kapott.

Az idén adták át 15. alkalommal az év pincészete díjat, amelyet a Tokaji borvidéken termelő Patrícius Borház kapott.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Borakadémia valamint a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége által alapított díj átadóján Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár kiemelte: a hagyományok adta lehetőségek kihasználásában példaértékűnek nevezhető a Patrícius Borház teljesítménye.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta: Magyarország nagyon büszke borászati hagyományaira, egyben komoly feladatot is jelent számunkra az, hogy miként hasznosítsuk ezeket a mindennapokban, hogyan építsünk ezekre a hagyományokra. Mindez különösen igaz Tokajra, ahol a Patrícius Borház mindannyiunk számára jó példával szolgál a tudatos és sikeres birtoképítésben – fogalmazott Gál Péter.

Példásan művelt szőlőbirtok és szépen helyreállított kúria, mint birtokközpont, ezt látja a Patríciusból az, aki először jár ezen a környéken. Ugyanakkor nem látszik a hegy gyomrában lévő, a tájba tökéletesen illeszkedő modern pince, ahol a borok születnek. Ugyanígy nem látni egy finom pohár bor elfogyasztásakor azt a sok munkát, amit a szőlő- és a bortermelők elvégeznek.

(FM Sajtóiroda)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

A Napa-völgy szőlővidéke is lángokban áll Kaliforniában

2020. szeptember 30. 08:18

Az amerikai médiában közvetített riportok tanúsága szerint többen azon gondolkodnak, hogy végleg elköltöznek a vidékről.

Jó minőségű szőlőre számítanak Szekszárdon

2020. szeptember 27. 14:17

Sok lehetőség rejlik az idei szőlőben, könnyedebb és testes vörösborokat is lehet készíteni belőlük.

Még mindig a Lidl a legnagyobb hazai borexportőr - taroltak a saját márkás borok

2020. szeptember 17. 13:52

Egy Champion, három arany és három ezüst díjat nyert a Lidl Magyarország a 21. VinAgora Nemzetközi Borversenyen. Az áruházlánc a 2019-es gazdasági évben több mint 23,7 millió palack bort értékesített a hazai és külpiacokon egyaránt, mellyel megőrizte, sőt tovább növelte piaci részesedését, így a teljes magyar palackos borexport közel 30 százalékát tudhatja magáénak.

Már elérhető a magyar bor hivatalos közösségimédia-oldala

2020. szeptember 15. 08:17

Megszületett a hivatalos Facebook és Instagram oldal Wines of Hungary - Personally név alatt.

VP: 70 milliárd forint élelmiszeriparra és borászatra

2019. szeptember 12. 14:35

Mintegy 70 milliárd forint támogatásban részesülhetnek idén az élelmiszeripari vállalkozások és borászatok a vidékfejlesztési programban (vp) - mondta Nagy István agrárminiszter.

Foglalkoztatási felmérés készül a szőlő-bor ágazatban

2019. február 25. 09:35

A kérdőív kitöltése név nélkül történik, a felmérés technikai hátterét, az információk rendszerezését az AKI adja.

Konyári János lett 2018-ban a Borászok Borásza

2018. április 23. 06:49

Konyári János, a balatonboglári Konyári Pincészet alapítója nyerte el a Borászok Borásza címet, míg a Borászok Barátjának a brit Caroline Gilby borszakértőt választották.

A valódi ízek az érdekesek, - avagy borok enzimek, élesztők és kén nélkül

2019. március 1. 10:47

A Garam-menti dombság, a Duna közelsége, a szőlőhegy lábánál elterülő halastavak és a mocsaras Párizsi patak sajátos mikroklímát teremt. A különleges környezeti adottságok között termett szőlőből Sütő Zsolt kürti borász egyedi módszerek alkalmazásával készít bort – nem használ élesztőt, enzimet, ként; borait hordóban, illetve nyíltkádas erjesztéssel készíti seprőn tartással és élesztő-hártya alatti érleléssel.