Termőföldtől az asztalig

Baconbe tekert cukkinigondolák

Agrofórum Online

Számomra nagy kedvenc a cukkini, mert egy univerzális zöldség. Készíthetünk belőle édesebb előételt, pikáns főételt, de ajánlom uzsonnára rántva is.

Sokszínűsége mellett nagyon egészséges étel. Csökkenti a vércukorszintet, antioxidáns és gyulladásgátló hatással rendelkezik, javítja a vérkeringést, kiválóan hidratál, energiát ad, csökkenti a fáradtságot, valamint rengeteg C-vitamin van a héjában. Ezen kívül még számos jótékony hatással bír ez a csodazöldség. Remélem meggyőztelek Téged is, és sok cukkinis ételt készítesz ezután!

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 4 kisebb cukkini
  • szeletelt bacon
  • sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • füstölt sonka
  • aszalt paradicsom
  • bors
  • kakukkfű
  • olívaolaj

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, hosszában félbevágjuk és egy kanál segítségével kivájjuk a belsejét.

A sütőt 200 fokra felmelegítjük.

A füstölt sonkát és a vöröshagymát kockákra vágjuk, majd olívaolajon előpirítjuk.

Az aszalt paradicsomot és a sajtot is kisebb darabokra szeljük.

Ezután a cukkinigondolákba beletöltjük a hagymát, sonkát, sajtot, és a paradicsomot. Aki sajnálja kidobni a cukkini nem hasznosított, kivájt részeit, vissza lehet azt is tölteni. Sózunk, borsozunk, és megszórjuk kakukkfűvel.

A cukkinikat meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd baconbe tekerjük.

Betesszük a sütőbe, 200 fokra kb. 40 percre.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Narancsos-csokoládés karácsonyi kenyér

2019. december 23. 04:37

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ünnepi fogások körül forog minden, de nem árt, ha már reggel is valami igazán finom étellel indítjuk a napot.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Sütőtökös rizottó fűszeres csirkekockákkal

2019. december 21. 20:32

A sütőtök igazi őszi, téli étel, mely rengeteg módon elkészíthető. Fogyaszthatjuk püréként, sütőben sütve mézzel a tetején, turmixba keverve...

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20. 20:36

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Őszi terméshatározó I. rész – galagonya, csipkerózsa és húsos som

2019. szeptember 26. 04:36

Ilyen tiszta, gyönyörű őszi időben érdemes beiktatni egy-egy kirándulást a varázslatos hazai erdőkben. Lépten-nyomon színpompás növényekre bukkanhatunk, amik ezekben a hetekben nemcsak tarka leveleikkel tűnnek fel. Értékes beltartalmú, nem ehető vagy éppen mérgező terméseket hozó növényekre bukkanhatunk. Tekintsük át a cikksorozatban, vajon milyen növényfajokat keresztezhet az utunk az őszi kirándulások alkalmával!

„Almát eszem, ropog a fogam alatt”…

2018. szeptember 17. 13:44

Az alma a legértékesebb gyümölcseink közé tartozik. A csecsemőket is először reszelt almával szoktatják a szilárd ételekhez a kiváló étrendi és emésztést javító hatása miatt.

GMO kérdés szójában - avagy a gőz a hajókürtre van kötve?!

2018. július 9. 18:06

A fenti címmel küldött egy figyelemre méltó írást harangozó János bátyai szójatermesztő, aki – ahogy ez az írásából is kiderül – 42 éve foglalkozik (birkózik) e jeles hüvelyes növénnyel.

Őszi körtés-fahéjas pite

2019. november 17. 09:34

Az őszi idénygyümölcsök közül a körte az egyik kedvencem. Számtalan étel van, amihez felhasználható, ezek közül én most egy édes pite receptjét hoztam nektek, bizonyítva, hogy nem csak a klasszikus szilvás-fahéjas vagy almás-fahéjas verzió állja meg a helyét.