Termőföldtől az asztalig

Baconbe tekert cukkinigondolák

Agrofórum Online

Számomra nagy kedvenc a cukkini, mert egy univerzális zöldség. Készíthetünk belőle édesebb előételt, pikáns főételt, de ajánlom uzsonnára rántva is.

Sokszínűsége mellett nagyon egészséges étel. Csökkenti a vércukorszintet, antioxidáns és gyulladásgátló hatással rendelkezik, javítja a vérkeringést, kiválóan hidratál, energiát ad, csökkenti a fáradtságot, valamint rengeteg C-vitamin van a héjában. Ezen kívül még számos jótékony hatással bír ez a csodazöldség. Remélem meggyőztelek Téged is, és sok cukkinis ételt készítesz ezután!

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 4 kisebb cukkini
  • szeletelt bacon
  • sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • füstölt sonka
  • aszalt paradicsom
  • bors
  • kakukkfű
  • olívaolaj

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, hosszában félbevágjuk és egy kanál segítségével kivájjuk a belsejét.

A sütőt 200 fokra felmelegítjük.

A füstölt sonkát és a vöröshagymát kockákra vágjuk, majd olívaolajon előpirítjuk.

Az aszalt paradicsomot és a sajtot is kisebb darabokra szeljük.

Ezután a cukkinigondolákba beletöltjük a hagymát, sonkát, sajtot, és a paradicsomot. Aki sajnálja kidobni a cukkini nem hasznosított, kivájt részeit, vissza lehet azt is tölteni. Sózunk, borsozunk, és megszórjuk kakukkfűvel.

A cukkinikat meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd baconbe tekerjük.

Betesszük a sütőbe, 200 fokra kb. 40 percre.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Narancsos-csokoládés karácsonyi kenyér

2019. december 23. 04:37

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ünnepi fogások körül forog minden, de nem árt, ha már reggel is valami igazán finom étellel indítjuk a napot.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Sütőtökös rizottó fűszeres csirkekockákkal

2019. december 21. 20:32

A sütőtök igazi őszi, téli étel, mely rengeteg módon elkészíthető. Fogyaszthatjuk püréként, sütőben sütve mézzel a tetején, turmixba keverve...

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20. 20:36

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Mérgező lágyszárú növények a kertben

2020. február 24. 04:36

A növényfajok és -fajták kiválasztása alapjaiban is többtényezős kérdés, hát még ha otthonunk kíváncsibb lakóinak „kóstoló kedvével” is számolnunk kell. Gyermekeink, háziállataink és házi kedvenceink védelme érdekében tisztában kell lennünk azzal, vajon mely növények, illetve azoknak mely része(i) és mennyire mérgező(ek).

Ismerjük fel a gyomnövényeket már pár leveles korukban V. rész – T4-es életformájú kétszikű gyomnövények

2018. szeptember 27. 06:02

Hátravan még a java – mondhatnánk a hazánkban előforduló gyomnövények közül a nyárutói egyéves kétszikűek felvezetésekor. Ebből az életformacsoportból kerül ki ugyanis a legtöbb, jelentős kárral fenyegető veszélyes gyomnövény.

A megfelelő növényt a megfelelő helyre! II. rész – a talaj fizikai félesége

2019. január 10. 05:37

Ne a növényhez válasszuk a helyet, hanem a helyhez válasszuk a növényt! A körülmények diktálnak, nem elsősorban az ízlésünk! – ezzel az intelemmel búcsúzott a cikk első része. Most a terítékre kerülő talajtextúrák megismerésénél is szem előtt kell tartanunk, hogy azok a megvásárolt növények fejlődhetnek a kertünkben egészségesen, amelyeknek megfelel kertünk talajának fizikai félesége.

Értékes zöldségnövényeink I. rész

2018. június 29. 07:17

Hüvelyesek, levélzöldségek, káposztafélék. Nap mint nap használjuk, fogyasztjuk őket, mivel számtalan ételünknek elengedhetetlen alkotórészei, és kiskorunktól kezdve az „egyed, gyermekem, mert egészséges” kategóriába kerültek az érték- és étrendünkben.