Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.
Egy ilyen újítás eredményeképp született ez a céklás-kakaós csiga, mely elsőre nem csak ízében, hanem küllemében is szokatlannak tűnhet, de higgyétek el, nagyon gyorsan szívébe zárja az ember!
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 2 kk. holland kakaópor
- 2 kk. Nestlé kakaópor
- 2 kk. fahéj
- Céklapor
- 2 tojás
- Vaníliaaroma
- 2 kk. nádcukor
Elkészítés:
A leveles tésztát 10 perccel felhasználás előtt kivesszük a hűtőből.
A száraz hozzávalókat a céklapor kivételével összekeverjük.
A leveles tésztát kinyújtjuk, megkenjük egy kevés tojással, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a fahéjas-vaníliás kakaóport. Ezután óvatosan feltekerjük a tésztát.
Egy kis tálban a másik tojást elkeverjük a 2 kiskanál céklaporral. Addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Ha ezzel megvagyunk, megkenjük az egész csigahengert a céklaszósszal.
Kicsit várunk, míg beissza a tészta, majd egyenlő méretű szeleteket vágunk belőle.
Beletesszük egy kivajazott tepsibe őket, majd megkenjük még egyszer a céklás tojással a csigákat.
Előmelegített sütőben, 180-190 fokon, 15-20 perc alatt készre sütjük.
Kókuszreszelékkel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!