Termőföldtől az asztalig

Chilis bab ropogós tortilla chipsszel

Agrofórum Online

Ahány konyha annyiféle chilis bab létezik, van aki kaliforniai paprikával, van aki fahéjjal, van aki kukoricával  készíti, ki a sertéshúsra, ki a marhahúsra esküszik, nem is beszélve a hozzáadott paradicsom kérdéséről.

Én most egy olyan receptet hozok nektek, amit a páromtól lestem el és az egyszerűen elkészíthető verziók közé tartozik. Vigyázat, a fogyasztása kellemes bizsergést okoz az ízlelőbimbókon! 😉 Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 2 konzerv chilis bab
  • 1 konzerv vörös kidney bab
  • 1 konzerv fehér bab
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 konzerv csemegekukorica
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 250 ml paradicsomlé
  • olívaolaj
  • bors
  • őrölt fűszerpaprika
  • tejföl
  • tortilla chipsz
  • chili paprika

Elkészítés:

A felkockázott hagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és az apróra vágott fokhagymát.

A fehér és vörös bab levét leöntjük – a chilis bab levét nem szükséges -, majd mindhárom babot és a paradicsomlevet is hozzáadjuk az előfőzött húshoz.

Ízlés szerint sóval, borssal, őrölt paprikával ízesítjük és beleszórjuk az apróra vágott chili paprika szeleteket. Ez utóbbit óvatosan adagoljuk, inkább többször tegyünk keveset a lábasba a főzés során, mert könnyen pokolian csípőssé változtathatja az ételünket. 🙂

Mikor teljesen megfőtt a hús és már az ízek is összeértek, akkor öntjük hozzá a leszűrt csemegekukoricát, majd néhány perc főzés után el is készült a chilis babunk.

Egy kanál tejföllel, metélőhagymával és néhány tortilla chipsszel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok ehhez a pikáns fogáshoz!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Narancsos-csokoládés karácsonyi kenyér

2019. december 23. 04:37

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ünnepi fogások körül forog minden, de nem árt, ha már reggel is valami igazán finom étellel indítjuk a napot.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Sütőtökös rizottó fűszeres csirkekockákkal

2019. december 21. 20:32

A sütőtök igazi őszi, téli étel, mely rengeteg módon elkészíthető. Fogyaszthatjuk püréként, sütőben sütve mézzel a tetején, turmixba keverve...

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20. 20:36

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Vámcsökkentés a baromfiágazat támogatása érdekében

2020. július 2. 08:47

India, a világ hetedik legnagyobb kukoricatermelője, általában 60 százalékos behozatali adót vet ki erre az agrártermékre.

Veszélyes kártevők: Amerikai kukoricabogár

2019. június 19. 04:37

Az amerikai kukoricabogár a legjelentősebb kukorica kártevőink közé tartozik. A kártétele a hektáronkénti 5-10 q-tól a teljes termésveszteségig terjedhet. A lárva és az imágó egyaránt kártevő.

Terményárak: megújuló remények – enyhe áremelkedéssel

2018. november 26. 08:02

A tőzsdei jegyzések mind az USA-ban, mind Európában olyan értékeket értek el, melyek korábbi minimumok közelébe kerültek és ez a korábbi eladási pozíciók lezárását vagyis vételi hullám elindulását eredményezte.

A párás, meleg időjárás kedvez a kórokozók és a kártevők felszaporodásának

2019. június 24. 10:53

A májusi bőséges csapadék után eddig júniusban is az átlagosnál több eső esett. A rendszeresen visszatérő esők okozta páradús levegő rendkívüli módon kedvez a kórokozók felszaporodásának és terjedésének.