Termőföldtől az asztalig

Cukkinis-padlizsános lecsó házi kolbásszal

Agrofórum Online

Számomra nincs is nagyobb öröm, mint mikor a saját termesztésű zöldségeimből alkothatok valami igazán színes ételt!

Egy jó lecsó szerintem mindig nagyszerű ötlet! Nagyon gyors, nagyon egyszerű és nagyon finom. Próbáljátok ki Ti is!

 

 

 


Hozzávalók:

  • 2 sárga cukkini (zöld is tökéletes)
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 1 üveg lecsóalap (paprika+paradicsom)
  • Fél rúd házikolbász
  • 1 kápia paprika
  • 2 kk. friss kakukkfű
  • 2 kk. friss/szárított oregánó
  • bazsalikom levél
  • bors
  • 2 kk. pirospaprika
  • olívaolaj

Elkészítés:

A cukkiniket és a padlizsánt apróbb darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára pároljuk.

Míg a zöldségek puhulnak, felkockázzuk a kápia paprikát és a kolbászt, majd olívaolajon rövid ideig sütjük őket.

Amikor a cukkini és a padlizsán kellően megfőtt, leszűrjük a maradék levet róla, majd összekeverjük a kolbásszal és paprikával.

Ezután kis lángon hagyjuk egy pár percig összeérni az ízeket.

Felöntjük a lecsóalappal, sózunk, borsozunk, illetve hozzáadjuk a zöldfűszereket és a pirospaprikát.

Kis lángon 10 percig főzzük még.

Friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Narancsos-csokoládés karácsonyi kenyér

2019. december 23. 04:37

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ünnepi fogások körül forog minden, de nem árt, ha már reggel is valami igazán finom étellel indítjuk a napot.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Sütőtökös rizottó fűszeres csirkekockákkal

2019. december 21. 20:32

A sütőtök igazi őszi, téli étel, mely rengeteg módon elkészíthető. Fogyaszthatjuk püréként, sütőben sütve mézzel a tetején, turmixba keverve...

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20. 20:36

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Gombapaprikás

2018. március 23. 09:27

Nincs az a mennyiség gombapaprikásból, ami ne fogyna el nálunk. Családilag imádjuk, még azt is megkockáztatom, hogy ha választani kellene a pörkölt és a gombapaprikás közül, akkor minden esetben az utóbbit választanánk.

A megfelelő növényt a megfelelő helyre! II. rész – a talaj fizikai félesége

2019. január 10. 05:37

Ne a növényhez válasszuk a helyet, hanem a helyhez válasszuk a növényt! A körülmények diktálnak, nem elsősorban az ízlésünk! – ezzel az intelemmel búcsúzott a cikk első része. Most a terítékre kerülő talajtextúrák megismerésénél is szem előtt kell tartanunk, hogy azok a megvásárolt növények fejlődhetnek a kertünkben egészségesen, amelyeknek megfelel kertünk talajának fizikai félesége.

Paprikás krumpli

2018. március 9. 09:12

A töltött káposzta és a lecsószezon közötti őrülten hosszú időt csak paprikás krumplival lehet kibírni.

A gazdálkodásra úgy tekintünk, mint egy családi tradícióra és ezt át szeretnénk adni majd mi is a gyerekeinknek

2018. szeptember 13. 08:00

Miután egy kellemes vasárnap délutánt töltöttem Polyák Dóriék gazdaságában, azon gondolkoztam, hogy édesapja méltán lehet büszke a lányára. Mikor úgy hozta az élet egy váratlan szituációból adódóan, odatette magát Dóri, felvállalt egy számára még teljes új, ismeretlen területet, ugyanis a gazdaság agronómusi feladatait kellett ellátnia.