Termőföldtől az asztalig

Kovászosuborka-krémleves ropogós szalonnával

Agrofórum Online

Ha a nagy hőségben egy hűsítő levesre vágyunk, ezzel nem lőhetünk mellé.

Tökéletes példa arra, hogy a kovászos uborka is sokféleképpen felhasználható. Különösen azok számára ajánlom, akik szeretik a sósabb, fanyar ízeket.

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag kovászos uborka (kb. 8 darab)
  • 2 dl kovászos uborka lé
  • 2 dl zöldség alaplé
  • 3 dl tejföl
  • bors
  • kapor
  • olívaolaj
  • 12 dkg kockázott bacon

Elkészítés:

Az uborkákat felkockázzuk. Turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítjük, megsózzuk, megborsozzuk. Hozzáadjuk a zöldség alaplevet, majd még egyszer összeturmixoljuk.

Hozzáadjuk a tejfölt és az uborkalevet, majd jól eldolgozzuk. Ha nem tudjuk teljesen összepürésíteni, akkor még egyszer botmixerrel elkeverjük.

Kaprot és borsot teszünk bele, majd jól összekeverjük. Ezután 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A kockázott bacont kevés olívaolajon ropogósra pirítjuk.

Tálaláskor ízlés szerint tehetünk rá még egy kis kaprot, olívaolajat.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Narancsos-csokoládés karácsonyi kenyér

2019. december 23. 04:37

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ünnepi fogások körül forog minden, de nem árt, ha már reggel is valami igazán finom étellel indítjuk a napot.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Sütőtökös rizottó fűszeres csirkekockákkal

2019. december 21. 20:32

A sütőtök igazi őszi, téli étel, mely rengeteg módon elkészíthető. Fogyaszthatjuk püréként, sütőben sütve mézzel a tetején, turmixba keverve...

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20. 20:36

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Hamu és gyémánt

2018. november 12. 14:48

Az elmúlás gondolatának borzongásával terhes ez a hónap. Sáros, fázós és üres, mint a kiégett kemence, melynek alján már csak a hamu szürkül, de a melege már a múlté.

Mákos guba, a megunhatatlan

2018. december 21. 04:47

Karácsony mákos guba nélkül? Nem-nem, az teljesen kizárt.

Szesszionátusok legelője

2018. november 2. 10:08

Tudja-e vajon száz ember közül csak egy is hogy mit jelent a fenti latin vagy angol eredetű szó: szesszionátus.

Érintés

2018. október 10. 13:31

Október van. A talaj, a föld még meleg, bár az éjszakák, de különösen a hajnalok már hűvösek, és néha dérszőnyeget terítenek a bokrok aljára, amely azonban a Nap első sugaraira harmattá olvad.