Ha a nagy hőségben egy hűsítő levesre vágyunk, ezzel nem lőhetünk mellé.
Tökéletes példa arra, hogy a kovászos uborka is sokféleképpen felhasználható. Különösen azok számára ajánlom, akik szeretik a sósabb, fanyar ízeket.
Hozzávalók:
- 1 csomag kovászos uborka (kb. 8 darab)
- 2 dl kovászos uborka lé
- 2 dl zöldség alaplé
- 3 dl tejföl
- só
- bors
- kapor
- olívaolaj
- 12 dkg kockázott bacon
Elkészítés:
Az uborkákat felkockázzuk. Turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítjük, megsózzuk, megborsozzuk. Hozzáadjuk a zöldség alaplevet, majd még egyszer összeturmixoljuk.
Hozzáadjuk a tejfölt és az uborkalevet, majd jól eldolgozzuk. Ha nem tudjuk teljesen összepürésíteni, akkor még egyszer botmixerrel elkeverjük.
Kaprot és borsot teszünk bele, majd jól összekeverjük. Ezután 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A kockázott bacont kevés olívaolajon ropogósra pirítjuk.
Tálaláskor ízlés szerint tehetünk rá még egy kis kaprot, olívaolajat.
Jó étvágyat kívánok hozzá!