Termőföldtől az asztalig

Őszi sült Camembert

Agrofórum Online

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én teljesen odavagyok az őszért. Szeretem a csípős reggeleket, a gyönyörű őszi napsütésben pompázó színes leveleket, a kora esti sétákat a naplementében, és még sorolhatnám.

És ami még megmelengeti a lelkemet, azok az őszi ételek, melyeket bekuckózva, kötött zokniban és egy bögre tea társaságában szoktam elfogyasztani. Fogadjátok szeretettel ezt a roppant egyszerű, de annál finomabb csemegét, ami telis tele van ősszel és vitaminnal. Remélem elkészítitek!

 Hozzávalók:

  • 2 camembert
  • Dió
  • Koktélparadicsom
  • Provence-i fűszerkeverék
  • Kockázott bacon
  • Pirospaprika (őrölt)
  • Olívaolaj
  • Só, bors, kurkuma
  • Oregánó

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A camembert sajtokat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és csíkokat vágunk bele, hogy jobban össze tudjanak érni az ízek.

A kockázott bacont kevés olívaolajon megpirítjuk.

Ezután a sajtokra halmozzuk az összetevőket.

Az első sajtra kevés olívaolajat csorgatunk, provence-i fűszerkeveréket, kevés sót, borsot, és koktélparadicsomot teszünk rá.

A másikra pedig oregánót, kurkumát, pirospaprikát, kockázott bacont és szintén egy kevés olívaolajat.

A camembertek köré diót szórunk.

Ha mindezzel megvagyunk, betesszük a sütőbe 15-20 percre.

A kellemes őszi estékre ajánlok mellé egy bögre meleg teát vagy egy pohár bort.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Narancsos-csokoládés karácsonyi kenyér

2019. december 23. 04:37

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ünnepi fogások körül forog minden, de nem árt, ha már reggel is valami igazán finom étellel indítjuk a napot.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Sütőtökös rizottó fűszeres csirkekockákkal

2019. december 21. 20:32

A sütőtök igazi őszi, téli étel, mely rengeteg módon elkészíthető. Fogyaszthatjuk püréként, sütőben sütve mézzel a tetején, turmixba keverve...

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20. 20:36

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Reményteli a kínai exportpiac

2018. november 8. 08:47

Az első Kínai Nemzetközi Import Expón (CIIE) nagy volt az érdeklődés például a borok, a libatoll, a sajtkészítmények, valamint az ásványvizek iránt.

Közel 11 milliárd forint támogatás jut a tejfeldolgozásra

2018. december 1. 17:07

Az Agrárminisztérium az ágazat versenyképességének növelése érdekében egy újabb, 50 milliárd forintos pályázatot írt ki az élelmiszeripar számára.

Franciaországba szervezett tanulmányutat a NAK

2018. október 27. 15:30

2018. október 15-19. között tizenkét kecsketej- és juhtejtermelő, illetve -feldolgozó kamarai tag utazhatott Franciaországba, a NAK által szervezett és részben a Kamara által finanszírozott sajttechnológiai szakmai tanulmányútra.

Javulnak a kilátások a globális tejpiacon

2020. július 24. 08:03

Az összes probléma ellenére az USDA elemzése szerint az Európai Unióban a tejtermelés meglepően magas szintet ért el.