Termőföldtől az asztalig

Pad thai – házilag

Agrofórum Online

Régóta izgatta a fantáziámat ez a tradicionális thai étel, melynek számos elkészítési módja van a legkülönfélébb hozzávalókkal.

Elkészítettem a saját verziómat, és azonnal a család egyik kedvence lett. Próbáljátok ki Ti is, és kísérletezzetek bátran!

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 2 nagy póréhagyma
  • 6 közepes méretű répa
  • 1 kis csomag sós földimogyoró
  • 2 marék spenótlevél
  • bors
  • oregánó
  • olívaolaj
  • 500g darálthús
  • 1 csomag rizstészta (500g)
  • szójaszósz

Elkészítés:

A répát és a póréhagymát hosszanti csíkokra vágjuk, majd egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajra tesszük, kis víz hozzáadásával fedett tető alatt megpároljuk.

A darált húst sózzuk, borsozzuk, majd egy kisebb serpenyőben olívaolajon megpirítjuk.

Ha a répa és a hagyma kellően puha, hozzáadjuk a földimogyorót és a spenótleveleket. Szójaszószt csepegtetünk rá, majd pár percig kis lángon pirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a darált húst és az oregánót, majd 5 perc főzés után levesszük a tűzhelyről.

A rizstésztát vízben kb. 5 perc alatt puhára főzzük.

Összekeverjük egy nagy tálban a tésztánkat és a zöldséges húst, majd friss spenótlevéllel és szójaszósszal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Narancsos-csokoládés karácsonyi kenyér

2019. december 23. 04:37

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ünnepi fogások körül forog minden, de nem árt, ha már reggel is valami igazán finom étellel indítjuk a napot.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Sütőtökös rizottó fűszeres csirkekockákkal

2019. december 21. 20:32

A sütőtök igazi őszi, téli étel, mely rengeteg módon elkészíthető. Fogyaszthatjuk püréként, sütőben sütve mézzel a tetején, turmixba keverve...

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20. 20:36

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Szárazságtűrő dísznövények II. rész – egynyári dísznövények

2019. február 16. 04:36

Melyek azok az egynyári dísznövényfajok, melyeket nyugodt szívvel telepíthetünk lazább szerkezetű kerti talajokba olyan évben is, amikor kifejezetten meleg, aszályos időjárást jósolnak?

Pontyleves

2018. február 23. 09:38

Halászlevet mi általában csak nyáron eszünk, nálunk nem része a karácsonyi menünek, így ilyenkor, február-március környékén már kezd kialakulni a hiányérzet.

„Szívvel, lélekkel dolgozni, és akkor elérem céljaimat!”- Erdei Roland a ChillER Manufaktúra alapítója

2018. november 27. 15:34

Mit is mondhatnék. Tudom, tudom, hogy már megint egy interjú, de lehet valami annál inspirálóbb, mikor egy fiatal tehetség enged be egy kicsit a kulisszák mögé? Mostanában szerintem vonzom azokat a termelőket, akik a Szent István Egyetemen végeztek Gödöllőn, nem is értem miért...

Szent Mihály hava

2018. szeptember 12. 13:32

Lassan fáradni látszik a Nyár és éjszakánként már köd üli meg a völgyeket. Ránk köszöntött az "emberek" hónapjai közül az első: szeptember, régi magyar nevén Szent Mihály hava.