Ez egy igazi vendégváró vagy éppen vendégmarasztaló fűszeres finomság, amit a napraforgómezők ihlettek.
Elkészítése nem nehéz, próbálkozzatok bátran! Vigyázat, gyorsan elfogy!
Hozzávalók:
- 2 csomag leveles tészta
- 100 g fehérsajt (lehet kecskesajt, dán fehérsajt)
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál szezámmag
- (friss) kakukkfű, oregánó, petrezselyem, rozmaring
- 25 dkg reszelt sajt
- 1 üveg olajos aszalt paradicsom
- 1 üveg Pesto rosso
- só
- fekete bors
Elkészítés:
Egy sütőpapírral kibélelt tepsire letesszük az egyik tésztát, majd egy tortaforma segítségével kör alakot vágunk belőle.
Egy tálba tesszük az apró darabokra vágott aszalt paradicsomot a morzsázott sajttal, pestoval és a zöldfűszerekkel. A paradicsom olajos levének a felét is hozzáadjuk, és összekeverjük.
A masszával megkenjük a sütőpapíron lévő tésztát, úgy, hogy a közepét kb 3 cm-es körben kihagyjuk. Megszórjuk reszelt sajttal.
Rátesszük a másik leveles tésztát (szintén kör alakúra formázva), kicsit megnyomkodjuk a széleit, majd bevagdossuk, úgy, hogy a kör közepe egyben maradjon.
Óvatosan megcsavarjuk a bevágott csíkokat.
Tojássárgájával alaposan megkenjük, és szezámmaggal meghintjük.
190 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. (amíg a teteje szépen megbarnul)
Jó étvágyat kívánok hozzá!