Használjuk ki az ősz napsütéses hétvégéjét egy kerti sütögetésre, melynek egyik közkedvelt fogása az egyszerű, de nagyszerű rablóhús, más néven saslik.
Bármilyen szezonális zöldséggel kombinálható és a jóízű beszélgetések során hipp-hopp eltűnik a tányérról. 🙂 Elő a nyársakkal! 🙂
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell/pulykamell
- 30 dkg apró csiperkegomba
- 1 vékony cukkini
- 2 szelet füstölt szalonna
- 1 csomag grillsajt
- 2 kaliforniai paprika (kápia)
Elkészítés:
A saslikpálcákat 2-3 órával sütés előtt vízbe áztatjuk.
A sütés előtt 2-3 órával a zöldségeket és a gombát megmossuk. A paprikát a gombafejekkel azonos nagyságúra (kockákra) vágjuk. A cukkinit 0,5 cm vastagságúra szeljük. Az egészet egy tálba téve megszórjuk grill fűszerkeverékkel.
A szalonnát és a sajtot is nagyjából azonos nagyságú kockára szeljük.
A csirke/pulyka húsát is felkockázzuk. Megsózzuk, meghintjük szárnyas vagy grill fűszerkeverékkel. 1 evőkanál olívaolajjal együtt összekeverjük.
Sütés előtt tetszés szerinti sorrendben felhúzzuk a nyársra és megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!