Termőföldtől az asztalig

Vaníliás-kakaós fenyő

Agrofórum Online

Vészesen közeledik a karácsony és szép lassan én is ünnepi hangulatba kerülök. Ezt onnan is tudom, hogy egyre több karácsonyi recepten ötletelek, melyekből most egy egyszerű, de mégis látványos édességet hozok nektek.

Ez a kakaóval töltött, mutatós karácsonyfa pompás dísze lehet az ünnepi asztalnak, de érdemes rögtön párban készíteni, mert garantáltan gyorsan elkapkodja a család!

 Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta

Töltelékhez:

  • 2 kk. nádcukor
  • 2 kk. őrölt fahéj
  • 2-3 csepp étolaj
  • 2 kk. holland kakaópor
  • 2 kk. Nestlé kakaópor
  • Vanília aroma
  • 1 tojás
  • Díszítéshez porcukor, karácsonyi cukrok

Elkészítés:

A leveles tésztát felhasználás előtt 10 perccel kivesszük a hűtőből és állni hagyjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A leveles tésztát kisimítjuk és a hosszanti oldal mentén kettévágjuk.

A töltelék hozzávalóit egy kisebb tálban összekeverjük és az egyik tésztalapra kanalazzuk, majd kisimítjuk. Ráhelyezzük a másik lapot.

A tésztát ezután elforgatjuk teljesen magunk felé, majd egy fenyőfa-formát vágunk ki belőle. Éles késsel bevagdossuk a széleit, és a csíkokat megtekerjük.

A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással megkenjük, és 180 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük.

Porcukorral és karácsonyi cukorkákkal meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Narancsos-csokoládés karácsonyi kenyér

2019. december 23. 04:37

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ünnepi fogások körül forog minden, de nem árt, ha már reggel is valami igazán finom étellel indítjuk a napot.

Ropogós pecsenye lazacos krumplival

2019. december 22. 04:39

Sok ismerősömtől hallottam, hogy az ünnepi asztal elengedhetetlen étele a lazac. Hogy ezt ki milyen formában vagy fogásként képzeli el, annak csak a képzelet szabhat határt.

Sütőtökös rizottó fűszeres csirkekockákkal

2019. december 21. 20:32

A sütőtök igazi őszi, téli étel, mely rengeteg módon elkészíthető. Fogyaszthatjuk püréként, sütőben sütve mézzel a tetején, turmixba keverve...

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20. 20:36

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Őszi körtés-fahéjas pite

2019. november 17. 09:34

Az őszi idénygyümölcsök közül a körte az egyik kedvencem. Számtalan étel van, amihez felhasználható, ezek közül én most egy édes pite receptjét hoztam nektek, bizonyítva, hogy nem csak a klasszikus szilvás-fahéjas vagy almás-fahéjas verzió állja meg a helyét.

Burgonyakrémleves és kolbászchips

2018. január 5. 13:07

Télen sokszor az is elég, ha van egy kis forró leves otthon, és már kész is a vacsora.

Baconbe tekert cukkinigondolák

2019. augusztus 11. 11:22

Számomra nagy kedvenc a cukkini, mert egy univerzális zöldség. Készíthetünk belőle édesebb előételt, pikáns főételt, de ajánlom uzsonnára rántva is.

Borkrémleves

2018. december 19. 03:47

Mi mással is indíthatnánk a karácsonyi menüt, mint egy jó levessel? Márpedig ha karácsony és leves egy mondatba kerül, akkor az egyik első dolog, ami eszembe jut, az a borkrémleves.