Az állattenyésztés a mezőgazdaság egyik fő területe a növénytermesztés mellett. Az állattenyésztés a köznapi értelemben elsősorban a gazdasági állataink tenyésztését jelenti, melynek legfontosabb célja az állati termék előállítás, azaz a hús-, tej-, és tojástermelés, valamint a textil- és bőripar számára fontos nyersanyagok biztosítása. Az állattenyésztés kibocsátása 2017-ben 908,849 milliárd Ft volt, ami a mezőgazdaság teljes kibocsátásának 35%-át jelentette (KSH). A tenyésztett főbb állatfajok: szarvasmarha, sertés, baromfifajok, juh, kecske, ló. A KSH adatai alapján 2017-ben 870 000 szarvasmarhát, 2,87 millió sertést, 40,63 millió baromfit, 1,15 millió juhot, 79 000 kecskét és 53 000 lovat tartottak Magyarországon. Az Agrofórum Online Állattenyésztés rovatában mindig talál aktuális híreket a témában.
2020. január 10.
Az egykor egy tehénnel induló „vállalkozás” ma már mintegy 160 állatot számláló állománnyal rendelkezik, és a DARASSA TEJ Kft. termékei is felkerültek a hazai élelmiszerláncok polcaira.
2019. december 11.
A növénytermesztés volumene 2,3 százalékkal mérséklődött az első előzetes adatok szerint. A 3,0 százalékos áremelkedéssel együtt az idei termelési érték 0,7 százalékkal haladta meg a tavalyit és 1569 milliárd forintot tett ki.
2019. december 1.
Új állattenyésztési törvényt hoztak, amely előtérbe helyezi a tenyésztést, tavaly év végén pedig elindították a nemzeti húsgalamb programot.
2019. november 29.
Magyarország külkereskedelmi többletének több mint felét az agrárium adja az idén, és ez azt mutatja, hogy az ágazat jó irányban, jól fejlődik.
2019. október 28.
A nyíradonyi Szilágyi László közel negyven éve libákkal foglalkozik, ahogy maga mondja, végig járta a létra valamennyi fokát, egyet sem hagyott ki. A vele készített interjú során tapasztalatairól mesélt.
2019. október 11.
A burgonya áremelkedése 29,7 százalékról 14,1 százalékosra lassult.
2019. október 2.
A jelenleg 38.000 hektáron gazdálkodó Talentis Agro Holding ezzel a bővüléssel is üzletágainak egy éve bejelentett stratégiai fejlesztését kívánja tovább erősíteni.
2019. július 25.
A nagyüzemi állattenyésztésre jellemző Európában, hogy talán még sosem voltak ennyire megbízhatóak és veszélytelenek az európai állati eredetű termékek, mint manapság.
2019. június 22.
Az előrejelzések szerint 2040 húsételeinek 35 százaléka sejtkultúra-tenyészetekből, 25 százaléka pedig növényi pótlékokból fog állni.