Címke: Cékla

cékla

Szaktanácsadás

Miért foltos a cékla levele?

2020. szeptember 18.

Mi okozza a cékla levelein megjelenő világos közepű foltok kialakulását?

Szakcikkek / Zöldség

A cékla sokoldalú felhasználása

2020. február 4.

A cékla egészségre gyakorolt hatása: jelentős a cukor-, pekitin- és C-vitamin-tartalma. Védi az erek falait, így csökkenti a kardiovaszkuláris megbetegedések és a stroke kialakulásának esélyét. Csökkenti a koleszterinszintet.

Blog / Termőföldtől az asztalig

Céklás-kakaós csiga

2019. december 20.

Szeretek kísérletezgetni rendhagyó íz-párosításokkal, melyeknél fontos, hogy a két, látszólag egymástól teljesen idegen íz harmonizáljon egymással, ne nyomja el egyik a másikat.

Blog / Termőföldtől az asztalig

Céklaszendvics

2019. augusztus 2.

Ez az étel nem csak látványos és finom, hanem nagyon egészséges is.

Blog / Termőföldtől az asztalig

Zöldségvarázs natúr csirkemellel és rukkolával

2019. július 20.

Ha ránézek erre a sok színes zöldségre, azonnal mosolyogni támad kedvem. Igazi tavaszi-nyári főétel, ami tele van vitamindús zöldségekkel.

Blog / Ház, táj

Értékes zöldségnövényeink II. rész

2018. július 27.

Burgonyafélék, hagymafélék, gyökérzöldségek. Fogyasszuk őket is hasonlóan rendszeresen, mert egészségesek, kiskertekben is sikeresen termeszthetők hazánkban – kis odafigyeléssel. De pontosan miért is értékesek számunkra?

Szaktanácsadás
Szakcikkek / Zöldség

Őszi talajelőkészítés aprómagvú zöldségfélék esetében

2017. november 20.

Magyarországon az úgynevezett aprómagvú fajok vetésterülete 15–17 000 hektár.