2019. július 20.
A Calgary-ben (Alberta) lévő Olds College különleges képzést indított, amelynek végén precíziós mezőgazdaság/techgronómia diplomához jutnak a hallgatók.
2019. július 6.
A szerveződésekbe tömörülő termelők alkuképessé válnak a mind koncentráltabb méretekben működő üzleti partnereikkel szemben, legyenek azok az inputpiac részei vagy terményeik felvásárlói.
2019. július 5.
Az egyik legfontosabb kérdés, sikerül-e a lakosságot az egészségesebb és kiegyensúlyozottabb táplálkozás irányába terelni, arra ösztönözni.
2019. május 9.
A SZIE és a Hód-Mezőgazda Zrt. együttműködési megállapodásának aláírása 2019. május 9-én, csütörtökön 12.50 perckor várható a két nagy bemutató csarnok között a Hód-Mezőgazda Zrt. VIP sátránál Hódmezővásárhelyen, a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon.
2019. április 26.
A szárrozsda ismételt fellángolása mellett a búza egy másik rozsdabetegsége is fokozódó problémát jelent. A sárgarozsdának ugyanis egy új agresszív rassza tört be a Európába.
2019. április 21.
A mezőgazdasági járműveket, gépeket gyártó DOT Technology és a New Leader Manufacturing bejelentette együttműködését. Első közös termékük egy csúcstechnológiás száraz műtrágyaszóró lesz.
2019. április 21.
A tárgyalás legfontosabb témái az állat- és növényegészségügyi hatósági együttműködés, az agrár-élelmiszergazdaságra, az agrárdigitalizációra és a precíziós gazdálkodásra, valamint a GMO-mentes mezőgazdaságra vonatkozó együttműködés voltak.
2019. március 1.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett fórumon a zöldséget, gyümölcsöt termesztő kamarai tagok találkozhattak a további beszállítókat, partnereket kereső áruházlánc szakembereivel, akik a termelőkkel szembeni elvárásaik mellett az eddigi együttműködések tapasztalatait is ismertették.
2019. február 28.
A két intézmény olyan finanszírozási termékek és szolgáltatások kidolgozását tűzte ki célul, melyek hatékonyan segíthetik az agráriumban tevékenykedő magyar kis- és középvállalkozásokat a versenyképesség szempontjából kulcsfontosságú területek fejlesztésében.