Az élelmiszer emberi fogyasztásra alkalmas feldolgozott, részben feldolgozott vagy feldolgozatlan termék. Az élelmiszer fogalmába beletartozik a víz és az italok is, illetve minden olyan anyag, melyet a készítése során a termékhez hozzáadnak. Az élelmiszeripar a feldolgozó ipar egyik alága, mely az összes feldolgozóipari termelés kb. 10%-át adja. Az élelmiszeripar alágazatai: húsfeldolgozás és -tartósítás, húskészítmények gyártása; halfeldolgozás és – tartósítás; gyümölcs- és zöldségfeldolgozás és -tartósítás; tejfeldolgozás; növényi és állati olaj gyártása; malomipari termék, keményítő gyártása; pékáru, tésztafélék gyártása; italgyártás, takarmánygyártás, dohánytermékgyártás. Az élelmiszeripar aktualitásait is megtalálja az Agrofórum Online Agrárhírei között.
2020. június 12.
Ha az élelmiszereken belüli részletes bontású listát nézzük, akkor legjobban, 39 százalékkal a friss hazai gyümölcs és a déligyümölcs ára ugrott meg egy év alatt.
2020. június 11.
A világ egyik legrangosabb tudományos folyóiratában közölt tanulmány szerint a vízminőségben bekövetkezett változások jelentős hatással lehetnek a tavakon regisztrált halfogási adatok alakulására, ami kihat az adott régió gazdaságára és élelmiszerbiztonságára is.
2020. június 10.
Összességében 2020. májusban a fogyasztói árak átlagosan 2,2 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál.
2020. június 5.
A FAO élelmiszerár-indexe egy kereskedelemmel súlyozott mutató, amely az öt legfontosabb élelmiszer-alapanyag - növényi olajok, szemes termények, húsfélék, tejtermékek és cukor - nemzetközi piaci árát veszi figyelembe.
2020. június 3.
A Corteva 10 évre szóló kötelezettségvállalásai közt szerepel, hogy eszközt és képzést biztosít a terméshozamok stabilitásának javításához, az input anyagok optimalizálásához, az éghajlati változásokkal szembeni ellenállóképesség javításához.
2020. május 26.
Jó negyedévet zárt a Target, az Egyesült Államok egyik jelentős, élelmiszereket is árusító, kiskereskedelmi lánca.
2020. május 25.
Az élelmiszerek és az egészséghez kapcsolódó termékek értékesítése olyan mértékben ugrott meg, hogy az ellensúlyozta az olyan termékcsoportoknál tapasztalható visszaesését, mint például a ruházat.
2020. május 19.
Húsz-harminc százalékkal csökkenti a marhahús árát az Egyesült Államok egyik legnagyobb húsfeldolgozó cége, a Tyson Foods.
2020. május 17.
A tanulmány szerint a kihasználatlan zöld területek 10 százalékának bevonásával 87 375 embernek termeszthetnének elegendő mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget.