2020. március 30.
E havi lapszámunkban az Etyeki-Budai Borvidéket mutatjuk be. Megismerhetők a borvidék termőhelyi adottságai és a szőlőtermelés helyi tradíciója, valamint a borturizmus alapját jelentő vendégcsalogató rendezvények.
2019. március 19.
Reneszánszát éli Magyarországon a pezsgőkultúra, s talán nem túlzás azt állítani: ennek Etyek a motorja – már ami az ital készítését illeti. Egyre több borász kapcsolódik a folyamatba, egyre jobb a minőség, minden adott ahhoz, hogy a bortérképen Etyek újrapozicionálja magát.
Útkereső, egyedit alkotó ember, aki bár nem itt született, az elmúlt húsz évben etyekivé vált. Érti és szereti a helyet, ahol él, Öreg-hegyi birtoka a falu egyik értékteremtő és értékőrző központja, és részben neki is köszönhető, hogy Etyeket már egy állandó jelzővel is illetik: Budapest szőlőskertje. Ezen a vidéken terem a budafoki pezsgőgyár alapanyaga,…
Lapszám:
2018. december
Év:
2018
Hónap:
december