Címke: Halfogyasztás

halfogyasztás

Egyéb / Egyéb

Nőtt a halfogyasztás hazánkban

2020. január 16.

Az egy főre jutó halfogyasztás elérte a 6,73 kilogrammot. Az a cél, hogy ez a mennyiség 2023-ra egy kilogrammal növekedjen.

Agrárhírek / Életmód

Megdupláznák a halfogyasztást

2019. december 13.

A halfogyasztás ösztönzése érdekében 50 település 80 árusítóhelyén a vásárlók közvetlenül a termelőktől is beszerezhetnek halat. A termelői akciókról a MA-HAL honlapján lehet tájékozódni.

Agrárhírek / Életmód

Már letölthető a "Kapj rá!" mobil alkalmazás

2019. augusztus 29.

A kampány egyszerre hívja fel a figyelmet az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás fontosságára, valamint megmutatja a fogyasztók számára a halételek sokféleségét és változatos ízvilágát.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Az Európai Uniós források emelkedése várható a halászati ágazatban

2019. április 22.

Mintegy tíz százalékkal, közel 7,74 milliárd euróra emelkedhetnek a halászatra fordítható európai uniós források - jelentette ki Erdős Norbert európai parlamenti képviselő.

Blog / Termőföldtől az asztalig

Nagyböjti halas recept: Pontyfilé diós bundában

2019. március 15.

A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

Agrárhírek / Életmód

Nagyböjt alatt is ajánlott a hal

2019. március 10.

A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) a nagyböjti időszakban kampányt tart a halfogyasztás népszerűsítésére.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Kedvezhet az édesvízi halgazdálkodásnak az új uniós költségvetési ciklus

2019. március 8.

Az új uniós halászati politikáról szóló EP-jelentés tervezetéhez benyújtott módosító indítványoknak köszönhetően többek között 10 százalékkal bővült a halászati pénzalap költségvetése.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Akvakultúra - az intenzív üzemi rendszereké a jövő!

2019. március 7.

Az akvakultúra fejlődési lehetősége, elsősorban a humántőke javításában, a termeléshez szükséges erőforrások minőségi és mennyiségi megújulásában, a szerkezetátalakításában, az innovációban, valamint a minőségi termék-előállításban rejlik.

Agrárhírek / Életmód

Egyen halat, finom falat!

2018. október 25.

A magyar hal egészséges, könnyű fehérjeforrás, melynek fogyasztása hozzátartozik az egészséges életmódhoz.