Címke: Hegyközségek Nemzeti Tanácsa

Hegyközségek Nemzeti Tanácsa

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Idén 4,2 millió mázsa szőlőt szüreteltek a gazdák

2019. november 20.

A borászok nagyon jó minőségű borokra számítanak, hiszen a visszajelzések alapján szépen érett, egészséges gyümölcsöket szüreteltek, és bizakodásra ad okot az is, hogy az idei év Tokajban is jó volt az aszúsodás szempontjából.

Agrárhírek / Agrártámogatások

5200 hektárra nyújtottak be zöldszüreti támogatási kérelmet

2019. július 15.

Magyarországon az idén először támogatják a zöldszüretet, amely elsősorban azon szőlőtermelőknek jelent gyors pénzügyi segítséget, akik nem rendelkeznek felvásárlási szerződéssel.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Növekedett a magyar bortermelés

2019. június 6.

Magyarországon 392 ezer tonna borszőlőt szüreteltek 2018-ban, ebből 3,75 millió hektoliter bor készült, ami csaknem 30 százalékkal több, mint a 2017. évi bortermelés.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Országos bor roadshow indult

2019. május 21.

Kialakították a magyar bor egységes arculatát, üzeneti rendszerét, amelynek mentén folyamatosan építik a magyar bor stílusát alakító márkaelemeket.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Hazai borászati szakbemutatót tartanak Varsóban

2019. február 26.

Varsóban idén 29 magyar borászat mutatkozik be, a rendezvényre közel kétszáz résztvevőt várnak a lengyel kereskedők, sommelierek, étterem- és borbár tulajdonosok, valamint a szakújságírók soraiból.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Foglalkoztatási felmérés készül a szőlő-bor ágazatban

2019. február 25.

A kérdőív kitöltése név nélkül történik, a felmérés technikai hátterét, az információk rendszerezését az AKI adja.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Borkülönlegesség, jégbor, főbor: magyar borászati kifejezések kerülhetnek uniós oltalom alá!

2019. február 20.

Előrelépés történt a magyar borok uniós oltalma területén, ugyanis az Európai Bizottság foglalkozik a már öt éve benyújtott hagyományos magyar borászati kifejezések kérdésével, és hamarosan sor kerülhet ezek hivatalos bejegyzésére.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

A magyar bor kiváló minőségű termék

2018. november 8.

Az elmúlt időszak nagy eredménye a borászok 90 százalékát jelentő kistermelők adminisztrációs terheinek csökkentése, valamint a pályázati forrásoknak köszönhető komoly eszközfejlesztés.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Innováció szükséges a borászati ágazatban

2018. október 30.

A konferencia mottójaként megfogalmazott „Hagyomány és innováció” látszólag ellentmondásosnak tűnhet, ám a hagyomány nem azonos a megszokással. Innováció nélkül pedig lemaradunk a nemzetközi versenyben.