Címke: Kapszaicin

kapszaicin

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Hihetetlen változatosságot mutató zöldségfajunk: a paprika

2020. március 21.

A paprika a Solanaceae (Burgonyafélék) családba tartozik, világszerte mintegy 20 faját termesztik, ebből azonban csak 5 számít igazán elterjedtnek. Egyes típusait (fajait) nem friss zöldségként, hanem elsősorban (vagy kizárólagosan) fűszerként, fűszerező anyagként használják fel. Csípősségét a benne lévő kapszaicin nevű vegyület okozza.

Szakcikkek / Zöldség

A chilik csodálatos világa II. - Beltartalmi értékek

2020. január 28.

A chili paprikáknak régóta ismerjük jótékony élettani hatásait is, például bizonyítottan baktériumölő.

Egyéb / Egyéb

Géntechnológia: hamarosan csípős paradicsomot is fogyaszthatunk!

2019. január 20.

Az íz különleges lesz, mert a tömegesen termesztett paradicsomot és a tápanyagokban gazdag chili paprikát egyszerre érezzük majd ki belőle. A cél nem új gasztrodivat teremtése, hanem az egészségesebb táplálkozás elterjedését segítenék.


Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/digitalnomads/public_html/staging/releases/20240303203741/public/cms/wp-includes/functions.php on line 5373