2020. augusztus 21.
Nagy István agrárminiszter elismeréssel beszélt a magyar pékek munkájáról, akik az elmúlt harminc évben megújították a szakmát.
2020. január 14.
A malmok már tavaly novemberben értesítették vevőiket, hogy január végén körülbelül 3-5 forinttal emelik a liszt kilogrammonkénti árát.
2019. szeptember 12.
A frissen sült kenyér illata könnyen rabjává teszi az embert és egyre újabb receptek kipróbálására ösztönzi.
2019. augusztus 20.
A liszt a hazai élelmiszer-termelés egyik fontos alapanyaga napjainkban is, a kenyér pedig egyik meghatározó része étkezési szokásainknak. A 2017-es adatok alapján a belföldön felhasznált liszt mennyisége 840,3 ezer tonna, amiből 316,4 ezer tonna friss kenyér készült.
2019. augusztus 20.
Augusztus 20-a az államalapítás mellett az új kenyér ünnepe is.
2019. július 17.
A NAK már megalakulása óta, 2013-tól a MAGOSZ-szal együttműködve szervezi a jótékonysági programot, ezen keresztül a közösségek és a rászorulók támogatását.
2019. július 13.
Az ötfős szakmai zsűri kiválasztotta Magyarország legjobb kenyereit a Magyar Pékszövetség VIII. Kenyérversenyének keretében. A nyílt versenyen csaknem félszáz termék indult három kategóriában.
2018. november 23.
A 19 magyarországi megyéből és 12 határon túli régióból 2018-ban összesen 565 tonna búza gyűlt össze, összesen mintegy négyezerhatszáz (!) magyar gazda – 2700 határon inneni és 1900 határon túli – felajánlása révén.
2018. október 6.
Az összeállításban a kenyér és a búza több ezer éves múltjából a 19. század és a 20 század első felének búzafajtáiról és kenyeréről olvashatunk. Választ kaphatunk arra, hogy milyen a jó kenyér, emellett áttekinthetjük a 150 éves hazai búzanemesítés történetét, a híres búzafajtáinkat.