Közel száz éve ismerik a magyar kertészek, de sokáig csak zöldségkülönlegességként tartották számon. Néhány éve indult hódító útjára Magyarországon, mára pedig minden város piacán, illetve zöldségeseinél találkozhatunk vele. Népszerűségét sokoldalú felhasználhatóságának és kedvező étrendi hatásának köszönheti. Bár a batáta minden része…
Lapszám:
2020. április
Év:
2020
Hónap:
április
2018. szeptember 29.
A brokkoli napjaink egyik sikernövénye, a világtermelés meghaladja a 22 millió tonnát (a karfiol 2 millió tonna). A világ legegészségesebb élelmiszereinek listájában előkelő helyezést ér el, minden tekintetben értékes táplálék.
Két olyan gyümölcsfajról van tehát szó, amelyek művelése sok buktatóval jár nálunk, és valószínűleg ez az oka annak, hogy olyan kevés terem belőlük hazánkban, hogy a statisztikák szinte már nem is jegyzik. Azért a két fajt mégsem vehetjük egy kalap alá. Ezt mutatja az is, hogy a konferencia szervezése során mandulatermesztő szakembert sokkal könnyebb volt találni…
Lapszám:
2018. január
Év:
2018
Hónap:
január