2018. május 3.
A mikorrhizált növény ellenállóbb lesz a szárazság okozta stresszel szemben, és fokozódik a kórokozókkal és kártevőkkel szembeni ellenállósága.
2018. április 23.
A fogyasztók fokozódó tudatosságának (egészség, wellness) és a mindehhez rendelkezésre álló, vásárlási döntést megalapozó információs háttérnek köszönhetően a bioélelmiszerek piacának növekedése az elkövetkező években várhatóan töretlen lesz.
2018. április 19.
Az ökológiai gazdálkodás szépsége és egyben kihívása abban rejlik, hogy a rendelkezésre álló növényvédőszerek palettája igen szűkös.
2018. március 20.
A fogyasztói igény növekedése mellett a gazdák kedve is egyre nagyobb a bioélelmiszer előllításhoz.
2017. december 6.
Az EP Mezőgazdasági Bizottsága november 22-én elfogadta az ökológiai termelésre és a címkézésre vonatkozó új uniós jogszabályt
2017. november 22.
Az új szabályokról szóló megállapodás egyszerűsíti és összehangolja az ökológiai élelmiszer-termelésre vonatkozó számos szabályt mind az EU-n belül, mind pedig a nem uniós országokban.
2017. október 25.
Változott az ,,Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása", továbbá a Natura 2000 mezőgazdasági és a Natura 2000 erdőterületeknek nyújtott kompenzációs kifizetések című felhívások dokumentációja.
2017. július 28.
Húsz évvel ezelőtti kutatói prognózisok a biotermékek globális fogyasztási arányát 8-9 százalékra prognosztizálták 10-15 éves távlatban. Ez túlzó becslésnek minősült.
2017. július 20.
A zöldtrágyázás mivel a zöldítésben kötelezően választható elemként jelenik meg, ezért sok gazdálkodó a szükséges rosszként tekint rá, pedig a zöldtrágyázás segíti a talaj termékenységének fenntartását és fokozását.