2019. december 22.
A kamara most megjelent kiadványa a szaktanácsadói rendszert, a szaktanácsadók és a szaktanácsadói szervezetek működését mutatja be, továbbá tájékoztatást ad a támogatási formákról és az igénybevételi lehetőségekről.
2019. november 11.
Elsősorban borsó, kukorica és zöldbab, illetve szárazáru feldolgozása történik a GLOBUS-nál. A borsó, a kukorica és a zöldbab egyaránt hazai termelőktől érkezik a gyárba.
Helyszín:
Szent Klára Otthon udvara
5100 Jászberény, Ferencesek tere
2019. október 26.
A nyerstej kiviteli ára 112,2 forint volt, egy hónap alatt 6 százalékkal nőtt, az egy évvel korábbihoz képest stagnált.
2019. június 8.
Ezt a cikksorozatot azért indítom el, mert szeretnék a blogba a „Ház” mellé egy kis „Táj”-at is belevinni. Az első részben Őrség legnagyobb kincseiről ejtek szót: a növényi olajokról és magőrleményekről.
2019. április 18.
A Tesco számára fontos, hogy a jó ár-érték ajánlat mellett olyan termékeket tudjon kínálni a vásárlóknak, amelyek fenntartható és etikusan működő vállalkozásoktól származnak, szem előtt tartva a baromfi állatjóléti szempontokat.
2019. március 1.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett fórumon a zöldséget, gyümölcsöt termesztő kamarai tagok találkozhattak a további beszállítókat, partnereket kereső áruházlánc szakembereivel, akik a termelőkkel szembeni elvárásaik mellett az eddigi együttműködések tapasztalatait is ismertették.
2019. február 19.
Egy 2019-es tanulmány kimutatta: a természetben emberi beavatkozás nélkül található kávéfajták 60 százalékát kipusztulás fenyegeti. Az iparágat a munkaerő-probléma szintén veszélyezteti.