Címke: Termelők

termelők

Agrárhírek / Agrárközélet

Szaktanácsadás kisokost adott ki a NAK

2019. december 22.

A kamara most megjelent kiadványa a szaktanácsadói rendszert, a szaktanácsadók és a szaktanácsadói szervezetek működését mutatja be, továbbá tájékoztatást ad a támogatási formákról és az igénybevételi lehetőségekről.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

GLOBUS: A nagyjából jó nem elég, csak a százszázalékos…

2019. november 11.

Elsősorban borsó, kukorica és zöldbab, illetve szárazáru feldolgozása történik a GLOBUS-nál. A borsó, a kukorica és a zöldbab egyaránt hazai termelőktől érkezik a gyárba.

Agrárhírek / Agrárközélet

Nőtt a nyerstej ára szeptemberben

2019. október 26.

A nyerstej kiviteli ára 112,2 forint volt, egy hónap alatt 6 százalékkal nőtt, az egy évvel korábbihoz képest stagnált.

Blog / Ház, táj

Hazánk kincsei I. rész – Őrségi magolajok

2019. június 8.

Ezt a cikksorozatot azért indítom el, mert szeretnék a blogba a „Ház” mellé egy kis „Táj”-at is belevinni. Az első részben Őrség legnagyobb kincseiről ejtek szót: a növényi olajokról és magőrleményekről.

Agrárhírek / Állattenyésztés

Csak etikusan működő vállalkozásoktól származó tojást fog értékesíteni a Tesco

2019. április 18.

A Tesco számára fontos, hogy a jó ár-érték ajánlat mellett olyan termékeket tudjon kínálni a vásárlóknak, amelyek fenntartható és etikusan működő vállalkozásoktól származnak, szem előtt tartva a baromfi állatjóléti szempontokat.

Agrárhírek / Zöldség-Gyümölcs

Mindenkinek előnyös lehet a rövid ellátási láncban való együttműködés

2019. március 1.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett fórumon a zöldséget, gyümölcsöt termesztő kamarai tagok találkozhattak a további beszállítókat, partnereket kereső áruházlánc szakembereivel, akik a termelőkkel szembeni elvárásaik mellett az eddigi együttműködések tapasztalatait is ismertették.

Agrárhírek / Életmód

A jövő élénkítő itala már nem kávébabból készül - jön a "molekuláris kávé"!

2019. február 19.

Egy 2019-es tanulmány kimutatta: a természetben emberi beavatkozás nélkül található kávéfajták 60 százalékát kipusztulás fenyegeti. Az iparágat a munkaerő-probléma szintén veszélyezteti.