2020. május 17.
Az uborka – más zöldségfélékhez, pl. paprika vagy paradicsomhoz hasonlítva – sok nitrogént és valamivel kevesebb káliumot, továbbá egészen kevés foszfort igényel.
2020. május 16.
Gyakran szokott a talaj sótartalmával gond lenni, amire az uborka különösen érzékeny. Bár a zöldségféléket sóérzékeny növények kategóriájába soroljuk, de az uborka ezen belül is a különösen érzékenyek csoportjába tartozik.
2020. május 15.
Nem csak közhely, amit egyébként a legtöbb zöldségfélével kapcsolatban a szakkönyvek megjegyeznek, az uborka esetében különösen igaz: igényes a talaj minősége iránt, csak jó szerkezetű talajon szabad termeszteni.
2020. január 30.
Összességében fejlődő pályán van egy veszélyes zöldségtermesztés, ami a klímaváltozás és a nehéz piaci viszonyok közé esik, mivel a vállalkozás fennmaradása vállalkozásként történik. Általánosságban elmondható, hogy a 2019-es években, májusi hűvös és egy szabad szabad kultúrát szem előtt tartva, miután a borsónak inkább kedvezett a csapadékosabb, hidegesebb időjárási.
2019. november 27.
A gyorsaság nagy szerepet játszik a sikeres értékesítésben, a betakarítást követő egy héten belül a paprikának meg kell érkezni a rendeltetési helyére, a boltok polcaira.
2019. augusztus 5.
A projekt célja négy fajnál (paprika, borsó, uborka és dinnye) növényfiziológiai mérések segítségével olyan hibridek létrehozása, amelyek a klímaváltozásból adódó külső tényezők okozta stresszfaktoroknak a lehető legjobban ellenállnak.
2019. augusztus 5.
Míg a késő őszi, téli és kora tavaszi hónapokban, tehát a hajtatásban a magas, a nyári hónapokban, elsősorban szabadföldön az alacsony páratartalom jelent a zöldségtermesztésben gondot.
2019. augusztus 3.
Ha a nagy hőségben egy hűsítő levesre vágyunk, ezzel nem lőhetünk mellé.
2019. június 1.
A mennyiségi növekedés hatására a termelői árak és a fogyasztói árak is apadnak, jelentős árcsökkenésre azonban a "lecsószezonig" még várni kell, az június végén, július elején várható.