Címke: Villány

Villány

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Hamarosan indul a villányi kékszőlőfajták szüretelése

2020. augusztus 25.

Villány jellegzetessége a kékoportó, amelyet mintegy 330 hektáron termesztenek, ebből a kedvező időjárásnak köszönhetően jó évjáratú bor lesz az idén, a gazdák a mennyiség és a minőség tekintetében is bizakodók.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Elkezdődött a szüret a Villányi borvidéken

2020. augusztus 14.

Az Irsai Olivér szedésével megkezdődött a szüret Villány környékén is.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Jó évjáratú lesz az idei villányi bor

2019. december 28.

A termőterület jelentős részében az idén is kékszőlőt termesztettek a gazdák, ez az arány néhány százalékponttal még magasabb is, mint korábban.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Divattá vált borászatot alapítani a leggazdagabb üzletemberek körében

2019. január 24.

A napi.hu és a Forbes listáiból kiderül, hogy borász nincs a leggazdagabb magyarok között, ahová tavaly legalább 8 milliárd forintos vagyonnal lehetett bekerülni.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Idén már négynaposra bővül a Villányi Vörösborfesztivál

2018. szeptember 18.

A hagyományosan október első hétvégéjén megtartandó eseményre ellátogatókat a pincészetek teljes portfóliójukkal, a helyi éttermek és gasztronómiai kitelepülések pedig a vörösborhoz illő ételkülönlegességekkel is várják.

Agrárhírek / Szőlő-Bor

Kiemelkedően jó évjáratra számítanak Villányban

2017. november 7.

A szüret a borvidék testes és karakteres vörösborait adó Cabernet Franc (330 hektár) és Sauvignon (437 hektár) betakarításával ér véget.