A zöldségtermesztés a zöldségfélék közé tartozó növények termelésével foglalkozó tevékenység. A zöldségfélék lágy szárú, általában intenzív művelést igénylő növények, melyeket emberi táplálékként nyersen vagy feldolgozva használhatunk fel. Nagy a biológiai értékük, sok vitamint, ásványi sót, íz- és zamatanyagot tartalmaznak. Hazánk adottságai a zöldségtermesztésre általában jónak mondhatók. Magyarországon 40-42 fajt termesztenek mintegy 94 000 hektáron, ahol 2017-ben összesen 1,657 millió tonna zöldségfélét állítottak elő (KSH). A zöldségtermesztés alágazatai: szabadföldi termesztés, zöldséghajtatás, zöldségmagtermesztés. Legfontosabb termesztett zöldségféléink: vöröshagyma, fokhagyma, sárgarépa, petrezselyemgyökér, paradicsom, zöldpaprika, uborka, dinnye, zöldborsó, zöldbab, fejes káposzta, fejes saláta, fűszerpaprika, csemegekukorica, spárgatök. Az Agrofórum Online szakportálon hasznos információkat talál a zöldségtermesztés témakörében.
2017. február 2.
A január és a február a legkritikusabb időszak palántanevelés szempontjából.
2017. január 29.
Számos gombás fertőzés mellett ilyenkor jelentkeznek a nem fertőző, úgynevezett fiziológiai vagy élettani betegségek is.
2017. január 13.
Talán a legnagyobb hiba, hogy sokan ugyanazt a közeget használják a csíráztatásra (szaporítóföld), mint amibe később tűzdelnek (tápkockaföld).