Kárpát-medencei Élelmiszer-előállítók konferenciája

Agrofórum Online

Április 18-án és19-én rendezték meg a Kárpát-medencei Élelmiszer-előállítók konferenciáját, aminek másnapján a rendezvényre a meghívott anyaországi és külhoni magyar vállalkozások olyan kiváló minőségű termékeket mutattak be, amelyek a piaci feltételeknek már jelenleg is megfelelnek, és amelyeket a jövőben kívánnak a piacra bevezetni (kereskedelmi láncok, termelői piacok). A termékbemutató és –árusítás mellett mód nyílt a kereskedők, valamint a vállalkozók közötti üzleti kapcsolatok kiépítésére is. A kiállítást Nagy István parlamenti államtitkár nyitotta meg.

A globális élelmiszergondok megoldásán dolgozik 130 tudományos akadémia

2018. november 29. 13:46

A megoldási javaslatok között említik a precíziós növénytermesztést és állattenyésztést, a növénynemesítési technológiák alkalmazását, az innovatív élelmiszereket, a tengeri és édesvízi halászat hatékonyságának növelését, az élelmiszer-pazarlás visszaszorítását.

Folytatódott az alma lendületes drágulása

2020. július 12. 10:17

Éves összehasonlításban az alma drágult a legjobban, de a citrom 45 százalékos és a narancs 43 százalékos ralija is kiemelkedik a zöldségek és gyümölcsök országos fogyasztói átlagárának változásai közül.

Elérhető a 2019-es élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási felülete

2019. április 30. 09:17

Megnyílt a Nébih honlapján az élelmiszerlánc-felügyeleti díj elektronikus bevallási felülete. A 2019. évi díjbevallások benyújtására 2019. május 31-ig van lehetőségük az élelmiszerlánc szereplőinek.

Feldman Zsolt: a baromfiágazat fejlődéséhez beruházások kellenek

2020. szeptember 20. 04:37

A jó szakembereknek, a jó genetikai potenciálnak, a jó fajtaszerkezetnek és a jó takarmányozási háttérnek köszönhetően minden adott a jó minőségű baromfihús előállításához.