Hajdúszoboszló hagyományos őszi gasztrokulturális rendezvényén a bioalapanyagokból helyben készült ételkülönlegességeknek és a kiváló magyar pincészetek borainak jut a főszerep. A Bioétel- és Borfesztivál 2019. szeptember 13-15. között kerül megrendezésre.
A fesztivál három napján a vendéglátók pultjainál csak biohúsból és bioélelmiszerekből készült ételek bő kínálata várja a látogatókat. A kiváló ételek kísérőjeként pedig az ország különböző tájairól érkező vörös, fehér és rosé borok színes választékával ismerkedhetnek meg az érdeklődők a bor pavilonoknál. A háromnapos rendezvényt népzenei és néptánc bemutatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint a bioéletformát népszerűsítő kísérőprogramok egészítik ki.
Program
Fő fellépők:
szeptember 13. péntek Kasza Tibi
szeptember 14. szombat Cimbaliband és Zséda
Kísérő rendezvény: Országos Régiségvásár
Mindhárom napon:
• Bioétel-kóstoló, tradicionális magyar borvidékek seregszemléje
• Fesztivál étele, bora és standja közönségszavazás
• Népi mesterségek bemutatója
• Népi játszóház kicsiknek és nagyoknak
• Gazdaház kézműves foglalkozásai
Szervező:
Hajdúszoboszlói Vendéglátók Egyesülete
Kapcsolat: Máté Lajos, 06-30/963-7618
Forrás: Hajdúszoboszló honlapja.