Az In Vino Lidia vendégei megértik és megismerik, hogy például miért Chardonnay-ből készül a pezsgő, vagy miért öntözik gleccservízzel az argentin szőlőültetvényeket.
Füle Lídia Cegléden arra vállalkozik, hogy három világbajnoki menet keretében a vendégek megismerjenek 6 szőlőfajtát. Tételeik éppúgy mutatnak hasonlóságot mint különbséget mind íz, mind illatvilágban. Együtt elemeznek, és reményei szerint arra a következtetésre jutnak majd, hogy az ősi magyar szőlőfajtáknak éppúgy helye van a világpiacon, mint az újvilági technológiai borászat kereteiben született világfajtáknak.
A menü:
Welcome – Törley Francois President Pinot Noir Rosé Nyerspezsgő 2014
Kecskesajt balzsamecetes sült cékla gránátalma dresszinges friss salátával
Menet 1): Királyrákkal töltött pisztráng filé pesztós friss salátával
Kék Sarok: Tűzkő Cserszegi Fűszeres 2017 (Tolna)
Piros Sarok: Villa Maria Sauvignon Blanc 2017 (Új Zéland)
Menet 2): Sült mangalica tarja dupla lecsóval és reszelt tésztával
Kék Sarok: Tóth Ferenc Kadarka 2015 (Eger)
Piros Sarok: Colome Estate Malbec 2015 (Argentína)
Menet 3): Konfitált tűzdelt muflon lapocka és muflon gerinc füstölt sertés nyelvvel és szedres áfonyás glassal, baconos burgonyapürével
Kék Sarok: Fekete Borpince Kékfrankos 2011 (Szekszárd)
Piros Sarok: Stellenrust Pinotage 2013 (Dél-Afrika)
Eredményhirdetés – Disznókő ‘1413’ Édes Szamorodni 2015
Francia túrós almatorta mézes marcipánhabbal
Részvételi díj: 13.500 Ft, ami az étteremben személyes jelentkezéskor elővételben fizetendő.