A rendezvényt elhalasztották! A fesztivál későbbi időpontban, 2020.09.19-én kerül megrendezésre.
Számos program és a legnagyobb magyar pálinkagyártók várják a nemes nedű iránt érdeklődőket 2020. április 23-25. között Gyulán.
A várkertben megrendezésre kerülő fesztivál céljai között szerepel a kulturált pálinkafogyasztás népszerűsítése, Gyula város idegenforgalmi kínálatának bővítése, a magyar gasztronómiai hagyományok ápolása.
Gyula a pálinka fővárosa, hiszen ebben az évben immár a 21. fesztiválnak ad otthont a város, a várkert 2020. április 23-25. között. Ezalatt a három nap alatt Gyulán a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. A pálinka a magyar emberek nemzeti büszkesége, a magyar gasztronómia nem képzelhető el a kitűnő hungarikum nélkül.
A szervezők célja, hogy mind a látogatók, mind a szakma képviselői egy olyan rendezvényen vehessenek részt, ahol a magyar pálinkákat méltón képviselik. Fontos, hogy a termelő és a fogyasztó egymásra találjon és ismeretséget kössön, hiszen ebben a közegben lehet a legideálisabb módon megismerkedni a magyar pálinka előállítóival és munkájuk gyümölcsével, a pálinkával.
A fesztivál kísérőrendezvényeként kerül meghirdetésre a Brillante – 2020 Pálinka és Párlat Verseny, amelyre kereskedelmi főzdék pálinkáit, valamint magánfőzők és bérfőzetők párlatait várják határon innen és határon túl.
A rendezvény másik kiemelt kezdeményezése a Kárpát-medencei Nemzeti Összetartozás Pálinkájának palackozása, amely az anyaországon belüli pálinkákból, és a határon túli párlatokból készül ebben az évben is (Vajdaság, Erdély, Kárpátalja, Felvidék, Drávaköz, Muravidék). A pálinka évente más gyümölcsből készül, a 2020-as esztendő a körte éve lesz.
A különleges párlatot megszentelik, majd sorszámozott, félliteres palackokba töltik, és a Kárpát-medencei magyarságért sokat tevők kapják meg ajándékként.
Folytatódik exkluzív gasztronómiai sorozat, ezúttal Körte a konyhában címmel. Az alprogram során bemutatják a látogatóknak az ételek és a pálinka kapcsolatát. Kevesen vannak azok, akik a gyümölcs lelkét magában hordozó párlatot a magyar gasztronómia univerzális alapanyagaként említenék, pedig akár így is lehetne!
A pálinka, mint főszereplő mellett a színpad is fontos szereplője a fesztiválnak, amelyen a magyar könnyűzenei élet jeles képviselői lépnek fel.
Fellépnek:
Hooligans, Magna Cum Laude, Nagy Feró és a Beatrice, Dupla Kávé & Köteles Cindy, Majka & Curtis és sokan mások.
Forrás: Gyula város honlapja.