Uniós oltalmat kapott a rögös túró

2019. augusztus 1. 11:16

Az eredetvédettséget csak olyan termék kaphatja meg, amely összetételében vagy előállítási módjában hagyományos.

Évente 88 millió tonna élelmiszer kerül a szemétbe az EU-ban

2019. július 28. 04:38

Az Európai Unió 2015-ben elkötelezte magát amellett, hogy 2030-ig felére csökkenti az EU-ban évente keletkező 88 millió tonna élelmiszer-hulladékot.

Faápoló bajnokság a Margit-szigeten!

2019. július 23. 12:53

Július 27-28. között izgalmas programlehetőség kínálkozik a Margit-szigeten, ugyanis ott kerül megrendezésre az V. Faápoló Magyar Bajnokság. Az ingyenes rendezvényre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

A kávé segíthet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban

2019. július 20. 11:22

Tudósok felfedezése szerint a kávé stimulálja a barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú az energiaégetés szempontjából. Azt még nem tudják, hogy a koffeinnek van-e ilyen hatása, vagy a kávé más összetevőjének.

Nyári kertápolási tippek: Hogyan maradjon szép és üde a nyár végéig a kert?

2019. július 19. 07:36

Cikkünkben hasznos tanácsokat adunk, hogyan tudja megtartani kertje szépségét késő őszig, illetve Besenyei Péter műrepülő pilóta is megosztja kertgondozási praktikáit.

Jelölési és minőségi hibák is akadtak a debreceni kolbászoknál

2019. július 18. 11:33

Több vizsgált húskészítmény nem felelt meg a Magyar Élelmiszerkönyv "csemege debrecenire" vonatkozó speciális előírásainak.

Jelentősen nőtt a hazai sörgyártók tavalyi árbevétele

2019. július 18. 06:33

A 2018-as beszámolók feldolgozása azt mutatja, hogy a sörgyártók 21 milliárd forinttal tudták növelni árbevételüket, ami meghaladta a 166 milliárd forintot.

Idén is elindult a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program

2019. július 17. 08:33

A NAK már megalakulása óta, 2013-tól a MAGOSZ-szal együttműködve szervezi a jótékonysági programot, ezen keresztül a közösségek és a rászorulók támogatását.

Indul az ország első, diplomás Csokoládé-, kávé-, teakészítő mesterképzése

2019. július 12. 11:15

Professzionális szinten sajátíthatók el a csokoládé, kávé és tea gyártásával kapcsolatos ismeretek a Szent István Egyetem budapesti Élelmiszertudományi Karán, a szeptemberben induló Csokoládé-, kávé-, teakészítő mesterképzésen. Az ország első, diplomával elismert szakirányú továbbképzésére augusztus 15-ig még lehet jelentkezni.

Mezőgazdasági gépgyűjteménnyel bővült az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

2019. július 8. 08:02

Ezek a gépek emlékeztetnek bennünket arra, hogy őseink kemény munkával művelték meg a földet, termelték meg az élelmiszert.