A jövőben több zöldség- és gyümölcsfélét népszerűsít a kamara

2017. november 25. 12:30

A NAK közreműködésével zajló/zajlott szokásos alma- és dinnyefogyasztást ösztönző kampányok kibővültek a gomba népszerűsítésével is.

A gyümölcstermesztők közepes, a zöldségtermelők jó évet zártak

2017. november 23. 15:17

A gyümölcstermesztők a közepesnél valamivel jobb, a zöldségtermelők viszont jó évet zártak 2017-ben.

450 millió forintos beruházással agrárlogisztikai központ épül Bonyhádon

2017. november 22. 11:47

Agrárlogisztikai központ épül 450 millió forintos beruházással Bonyhádon, a létesítményben évi 3000 tonna gyümölcsöt tudnak majd tárolni.

Online felmérés az idei dinnyeszezonról

2017. november 10. 06:18

A Magyar Dinnyetermelők Egyesülete online kérdőíves felmérést végez a termelők és a fogyasztók körében a 2017-es dinnyeszezonról.

Hatékony a gyümölcsészeti és a nagyragadozó-védelmi program

2017. november 10. 06:06

„A biodiverzitásról másképp 2.” címmel rendeztek tanácskozást az Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretében, amelyen többek között a hungarikumokról, a gyümölcs- és tájfajták, állatfajok megőrzéséről volt szó.

Válasz a munkerőhiányra: szamócaszedő robot

2017. november 9. 11:15

A szamóca nem egy kókuszdió, tehát ahhoz, hogy a szemeket nem szétnyomó szamócaszedő robot készüljön, kifinomult technikai tudás szükséges.

Magas hasznot hozhat, akinek nem fagyott el a szilvatermése

2017. október 25. 13:32

Az idén az export minden bizonnyal magasabb lesz a megszokottnál, a külföldi érdeklődés ugyanis – az euró­pai fagykárok miatt – a szilva esetében is jelentős volt.

Folyamatosan csökken az almafogyasztás

2017. október 20. 09:47

Az egy főre jutó fogyasztást 20-25 kilogrammra kellene növelni.

Évente 330 milliárd forintot költenek zöldségre és gyümölcsre a vásárlók

2017. október 19. 16:11

A széles választék, a jó minőség és kedvező ár a legfontosabb szempontok a vásárlásnál.

Egyre kevesebb helyen termelnek fűszerpaprikát

2017. október 18. 11:36

A jövőben az eredetvédelemmel rendelkező szegedi és a kalocsai fűszerpaprikára kell támaszkodni, ez lendítheti fel az ágazatot.