A csemegekukorica-termesztés ökonómiai elemzése

2015. december 20. 12:05

Az öntözésnek elsősorban nem profitnövelő, hanem termésbiztonságot és hozamot növelő hatása van.

Kén mint tápanyag

2015. december 10. 14:50

Zöldségtermesztő körökben a ként elsősorban, mint növényvédő szert ismerik, növénytáplálási jelentőségével kevesebbet foglalkoznak.

Nőtt a paradicsom termelői ára - Zöldség- és gyümölcspiaci jelentés

2015. december 7. 08:54

A gömb típusú paradicsom termelői ára átlagosan 4 százalékkal (436 forint/kg), a fürtösé 10 százalékkal (542 forint/kg) volt magasabb - olvasható az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelentésében.

Konferencia lesz a versenyképes ültetvényekről

2015. november 19. 12:46

Milyen jövő vár a magyar ültetvényekre? Melyek a legkorszerűbb gyümölcsművelési megoldások? Mit lehet tenni a termelés fokozása érdekében?

A tárolási zöldségfélék piaca: burgonya, sárgarépa, fejes káposzta, vöröshagyma - Gyümölcs- és zöldségpiaci jelentés

2015. november 19. 08:01

A Budapesti Nagybani Piacon a sóska és a spenót leggyakoribb ára egyaránt 400 forint/kg volt a 46. héten.

FM: a következő hónapokban több pályázat is megjelenik a zöldség-gyümölcs ágazatban

2015. november 13. 13:21

Ezenek az egyéni gazdálkodók mellett részt vehetnek a termelői értékesítő szervezetek (tész) és termelői csoportok is.

FruitVeB: 100 ezer tonnával kevesebb zöldség termett

2015. november 9. 19:33

Várhatóan mintegy 1,7 millió tonna zöldséget takarítanak be idén.

Évről évre több magyar dió fogy a világpiacon

2015. október 29. 15:08

Idén minden eddiginél nagyobb dióoltvány-értékesítést bonyolíthat Magyarország.

Az Idared és a Golden alma termelői ára is emelkedett - Zöldség- és gyümölcspiaci jelentés

2015. október 23. 13:39

A külpiaci nektarint 420 forint/kg, az őszibarackot 360 forint/kg áron értékesítették a 42. héten a nagybani piacon.

Szelídgesztenye szakmai találkozó - első alkalommal

2015. október 19. 12:11

Szelídgesztenye szakmai tanácskozással indult a nagymarosi október a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézete jóvoltából.