2019. március 24. 09:14
A növénytermesztésben az egyik leggyakoribb limitáló tényező a nitrogénellátottság. A pillangós virágú növények – így a szója is – fajspecifikus Rhizobium baktériumokkal szimbiózist alakítanak ki.
2019. március 24. 08:53
Ahhoz, hogy a megfelelő szemlélettel tudjuk a talajainkat, illetve az azokban lezajló folyamatokat vizsgálni, elengedhetetlen, hogy az alapoktól induljunk el. Ismerjük meg a talaj humusz felépítését.
2019. március 24. 06:18
Hazánkban egyre több termelő kacérkodik a cseresznyetermesztés gondolatával. Vonzó az érésidejéből adódó korai árbevétel, a viszonylagos magas eladási ár, valamint a régmúltra visszanyúló termesztési hagyomány.
2019. március 24. 05:33
A babzsizsik közismert, veszélyes raktári kártevő, elsősorban a bab, másodsorban egyéb hüvelyes növények jelentős károsítója.
2019. március 24. 04:46
Az időjárás okozta káros hatások kivédésére, tompítására a dunaföldvári családi gazdaság a takarásos csemegeszőlő-termesztés különböző technológiai elemeit alkalmazza.
2019. március 23. 18:37
Vannak olyan meghatározó szegmensei a növénytermesztésnek, amelyek gyakorlati jelentőségüknél fogva alapjaiban határozzák meg a gazdálkodás sikerességét.
2019. március 23. 10:36
A csemegézés a termesztési precizitás mellett fokozottabb figyelmet, megelőző jellegű hozzáállást és kiemelt növényvédelmi szakértelmet igényel, annak ellenére, hogy azonos kórokozóktól, kártevőktől, járványoktól, időjárási nehézségektől kell évről évre megvédeni a termést, mint a borszőlő esetén.
2019. március 23. 06:48
A csemegeszőlő esetében az összetett élettani folyamatok miatt alapvető jelentőségű a tápanyagfelvételnek megfelelő harmonikus ellátás.
2019. március 23. 05:47
Eleink különféle idők óta jártak-keltek ezen a vidéken, „ették a gyümölcsét és itták a levét”. Hogyan szolgálta ez a föld az itt élők javát?
2019. március 23. 04:36
A FruitVeB szakmai szervezésében egy kis létszámú csapattal, a szakmai utakkal kevéssé bejárt észak-görögországi, Thesszalonikitől északnyugatra elterülő, Pella körzetében jártunk, ahol a görög gyümölcstermesztést tanulmányoztuk.