2018. október 5. 06:01
A harmonikus tápanyagellátás fogalmán azt értjük, hogy a termesztett növény számára olyan mennyiségben és arányban biztosítjuk a létfontosságú tápelemeket.
2018. október 4. 06:59
A zöldségtermesztésben általánosan elfogadott szaporítási mód a palántanevelés. A szálas, a tálcás és a tűzdeléses palánta előállításának módjait, a palántanevelés technológiáját foglalja össze az írás, továbbá ismerteti az alkalmazott eszközöket és elemzi a kiültetéssel kapcsolatos körülményeket.
2018. szeptember 29. 04:36
A brokkoli napjaink egyik sikernövénye, a világtermelés meghaladja a 22 millió tonnát (a karfiol 2 millió tonna). A világ legegészségesebb élelmiszereinek listájában előkelő helyezést ér el, minden tekintetben értékes táplálék.
2018. szeptember 24. 07:21
Fontos tisztában lenni vele, hogy az atkák nem rovarok, hanem a pókszabásúakhoz tartoznak. Ne csodálkozzanak tehát, ha a sok rovarölő szer sem gyéríti a létszámukat.
2018. július 31. 08:34
Mintegy 22 hektár különböző káposztaféle (fejes-, vörös-, kel-) növényvédelmi szakirányítójaként szeretném megosztani gyakorlati tapasztalataimat a káposztafélék növényvédelmének legfőbb nehézségeiről.
2018. július 26. 17:51
Noha a bizonytalan piac, és a nagy kézimunkaerő-igény miatt a konzervuborka termőfelület drasztikusan visszaesett, vannak bátor vállalkozók, akik évről évre megpróbálkoznak az uborka termesztésével.
2018. július 23. 09:42
Heves megyében a kolletotrichumos betegség és a didimella is nagy területeken jelent meg.
2018. július 1. 15:54
A saláta kifejezésről az emberek nagy többségének a hagyományos vajfej típusú fejes saláta jut eszébe, azonban a levélzöldség kategóriába sok más faj és fajtakör tartozik. Az írás a baby leaf növényekkel foglalkozik, amely tulajdonképpen egy piaci kategória.
2018. június 25. 10:27
A burgonya tápanyagigény szempontjából az igényes növények közé tartozik. Egy tonna gumóban 5 kg nitrogén, 2 kg foszfor, 9 kg kálium hatóanyag található meg.
2018. május 1. 07:29
A feketegyökér táplálkozási jelentősége az, hogy mivel jól tárolható, a késő őszi, téli, kora tavaszi hónapokban – amikor még kevés és drága a primőr – fogyasztható, a zöldségkínálat változatosabbá tehető.