Agrárközélet

Már letölthető az Agrofórum januári száma

Agrofórum Online

Az Agrofórum Szaklap januári lapszámát előfizetőink már karácsony előtt megtalálhatták postaládájukban, és digitális előfizetőink is elérhetik.

Az Agrofórum Szaklap januári lapszámát előfizetőink már karácsony előtt megtalálhatták postaládájukban, és digitális előfizetőink is elérhetik.

Az Agrofórum Szaklap digitális változatát kizárólag digitális előfizetőink érhetik el! Előfizetés >>>

A hónap témája ezúttal a hazai erőgépállományban történt változások bemutatása, amelyet ingyenesen is elolvashatnak IDE kattintva.

Januárban a meteorológia került a fókuszba. Mit érdemes tudnunk a globális felmelegedésről? Erre Dr. Mika János írása ad választ, de „Az éghajlati szélsőségek alakulása a változó klímában” címmel Dr. Lakatos Mónika cikkét is elolvashatják legújabb lapunkban. Dr. Jolánkai Márton „Éghajlatváltozás és növénytermesztés” című írása szintén ingyenesen elolvasható az Agrofórum Online oldalán. (ELOLVASOM >>>)

Veszélyes kártevők sorozatunkban ezúttal a vetési bagolylepke bemutatása következik, de az őszi vetésű kalászosok növénykórtani érdekességeiről és veszélyeiről is talál cikket újságunkban. Precíziós gazdálkodás sorozatunkban januárban a talajművelés, azon belül is a precíziós szántás áll a középpontban.

Gépesítés rovatunk ezalkalommal többek között az EIMA mezőgazdasági kiállítással foglalkozik kiemelten, azon belül is az Év Traktora 2015 pályázattal. A hazai zsűritaggal, Dr. Hajdú Józseffel is olvashatnak interjút. (VIDEÓ AZ EIMA KIÁLLÍTÁSRÓL >>>)

A cukorrépa költség- és jövedelemhelyzete, a virág színének géntechnológiai módosítása, a fajtahidridek hódítása – többek között ezekkel a témákkal is találkozhat, ha fellapozza nyomtatott újságunkat, vagy letölti annak digitális változatát. A címek és írások felsorolása helyett ajánljuk összefoglalókkal ellátott tartalomjegyzékünket!

A teljes tartalomjegyzék és letölthető Agrofórum Szaklap >>>

Előfizetés nyomtatott és digitális Agrofórum Szaklapra >>>

(Agrofórum Online)

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Sok a poloska? Térkép készül - segíthet!

2020. szeptember 30. 15:09

Térképre kerülhetnek a poloskák, így kiderülhet, hol és mekkora a fertőzöttség Magyarországon.

A nagy termés ellenére marad a moszkvai exportkvóta

2020. szeptember 29. 10:47

A jó betakarítási kilátások ellenére a gabonaexportra vonatkozó nem vámköteles kontingensek mechanizmusa továbbra is relevánsnak tekinthető.

Stabilak az osztrák mezőgazdasági jövedelmek

2020. szeptember 29. 06:47

Aggasztó a helyzet az osztrák erdőgazdálkodásban, ahol az éghajlatváltozás hatásai új rekordokat okoztak a sérült fák számában és az ezzel járó bevételkiesés tekintetében.

Jelentősen növekszik a mezőgazdasági termékek világkereskedelme

2020. szeptember 28. 11:33

A fejlődés mozgatórugóinak a növekvő jövedelmek, a korábbinál kevesebb kereskedelmi korlátozás és a technológiai fejlődés számítanak.

Klasszikus rántott ponty

2018. december 20. 03:48

Ha valamikor, akkor karácsonykor ott a helye a halnak az asztalon. Szerintem persze máskor is, de ilyenkor különösen.

Könyvajánló – Dr. Keszthelyi Sándor: A változó klíma és termesztéstechnológia hatása a szántóföldi kultúrák kártevőire

2018. november 16. 09:37

2018 októberétől elérhető Dr. Keszthelyi Sándor harmadik, „A változó klíma és termesztéstechnológia hatása a szántóföldi kultúrák kártevőire” című önálló szakkönyve. A kiadvány az Agrofórum Kft. mint kiadó, illetve a támogató Adama Hungary Zrt. és a CortevaTM AgriScience DowDuPont Mezőgazdasági Divíziójának közreműködésével látott napvilágot.

Pontyleves

2018. február 23. 09:38

Halászlevet mi általában csak nyáron eszünk, nálunk nem része a karácsonyi menünek, így ilyenkor, február-március környékén már kezd kialakulni a hiányérzet.

Burgonyakrémleves és kolbászchips

2018. január 5. 13:07

Télen sokszor az is elég, ha van egy kis forró leves otthon, és már kész is a vacsora.