Agrárközélet

Költségcsökkentő programot jelenthet be a Kraft Heinz

Agrofórum Online

Az élelmiszer- és italgyártó vállalat lapinformációk szerint 2 milliárd dolláros költségcsökkentési program bejelentését tervezi.

A Kraft Heinz azt is közölte, hogy sajtüzletágát 3,2 milliárd dollárért eladja a francia Groupe Lactalis tejipari vállalatnak. A cég növeli a marketing-költségvetését és átalakítja az ellátási láncát, remélve, hogy 2024-re 2 milliárd dollárt spórol meg, ezzel is ellensúlyozni akarják a gyengülő értékesítést és a piaci pozíciók romlását. A 2 milliárd dolláros költségcsökkentésből 1,2 milliárd dollár a beszerzésből származik, és 800 millió dollár a Kraft Heinz logisztikai hálózatának hatékonyabbá tételéből.

A vállalat, amelynek portfóliójában jelenleg nem sok édes élelmiszer szerepel, jelentős kiadásokat tervez a desszert-szegmens fejlesztésére és a gyermekitalok népszerűsítésére. A beruházások fókuszában a meglévő márkák fejlesztése áll és nem a termékportfólió bővítése. Egyre több vád éri mindeközben a céget, hogy egészségtelenek a termékeik – hívta fel a figyelmet a Thomson Reuters hírügynökség.

„A Kraft Heinz túl sokáig védekezett, de most támadásba lendülünk. Döntéseket hozunk a nagy győzelem érdekében”- mondta Miguel Patricio, vezérigazgató.

A tegnapi kereskedés során 0,3 százalékot emelkedett a Kraft Heinz részvények árfolyama – hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt. A vállalat termékei egyébként jól fogytak világszerte a koronavírus-járvány miatti karantén idején. A vállalat a második negyedévben 80 centes egy részvényre jutó igazított eredményről számolt be, ami 20 centtel haladja meg az elemzők által előre jelzett profitot.

A Kraft Heinz Company fűszereket, szószokat, sajtot és tejtermékeket, húsokat, frissítő italokat, kávét és egyéb élelmiszeripari termékeket is gyárt. A cég teljes bevételének 26 százaléka ketchupokból és szószokból származik, a sajtokból és a tejtermékekből 20, snackekből és fagyasztott termékekből is 20 százaléknyi.

 

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Sok a poloska? Térkép készül - segíthet!

2020. szeptember 30. 15:09

Térképre kerülhetnek a poloskák, így kiderülhet, hol és mekkora a fertőzöttség Magyarországon.

A nagy termés ellenére marad a moszkvai exportkvóta

2020. szeptember 29. 10:47

A jó betakarítási kilátások ellenére a gabonaexportra vonatkozó nem vámköteles kontingensek mechanizmusa továbbra is relevánsnak tekinthető.

Stabilak az osztrák mezőgazdasági jövedelmek

2020. szeptember 29. 06:47

Aggasztó a helyzet az osztrák erdőgazdálkodásban, ahol az éghajlatváltozás hatásai új rekordokat okoztak a sérült fák számában és az ezzel járó bevételkiesés tekintetében.

Jelentősen növekszik a mezőgazdasági termékek világkereskedelme

2020. szeptember 28. 11:33

A fejlődés mozgatórugóinak a növekvő jövedelmek, a korábbinál kevesebb kereskedelmi korlátozás és a technológiai fejlődés számítanak.

Szaúd-Arábia rengeteg mezőgazdasági terméket vásárol

2020. május 7. 11:15

Összesen 533 millió dollárban határozza meg Szaúd-Arábia azt az összeget, amelyért mezőgazdasági termékeket vásárolnak a közeljövőben.

Új védjegy garantálja a magyar élelmiszerek GMO-mentességét

2018. április 4. 13:48

A világon elsőként a magyar alaptörvény mondta ki a mezőgazdasági termelés GMO-mentességét, ehhez kapcsolódik a vásárlók tájékoztatása, a fogyasztói tudatosság erősítése.

Fontos az élelmiszerpazarlás csökkentése

2018. október 9. 06:48

Magyarországon 1,8 millió tonna az élelmiszerhulladék évente, ennek egyharmada a háztartásokban termelődik. Egy főre vetítve egy magyar háztartás évente 68 kilogramm élelmiszerhulladékot termel.

Tévhitek az élelmiszer-biztonságról - interjú Bánáti Diánával, a Debreceni Egyetem dékánjával

2019. augusztus 13. 10:16

Egyes országokban, így Magyarországon is, a fogyasztók irreális mértékben aggódnak olyan, élelmiszerekkel kapcsolatos tényezők miatt, amiről, mi szakemberek tudjuk, sokkal kevésbé lenne indokolt. Ezzel együtt pedig olyan dolgokról nem tudnak, amiről szükséges lenne, így az nem is aggasztja őket.