Agrárközélet

Növényi alapú „sertéshússal” kísérleteznek a műhús gyártók

Agrofórum Online

A többek között a Burger Kingnek szállító Impossible Foods közölte, hogy a marhahús után növényi alapú sertéshús terméket szállítanának a gyorsétteremláncnak.

Szerintük küldetésük logikus kiterjesztése és következő állomása a sertéshúshoz hasonló termék előállítása, terveik szerint darált sertéshúst és kolbászokat fognak gyártani. Az egyik legnagyobb vetélytársuk, a Beyond Meat, már szállít vegetáriánus kolbászt a Dunkin’ Brands Groupnak – állapította meg hírlevelében az Equilor Befektetési Zrt. A nem igazi hús piaca ugyan jelenleg csak töredéke a klasszikus húsénak, ám a tavalyi év novemberéig, éves alapon, 23 százalékkal emelkedett az értékesítésük.

Agrofórum Hírlevél
Iratkozzon fel az Agrofórum hírlevélre!

A feliratkozást követően a rendszer egy megerősítő emailt fog küldeni a megadott email címre. Ha nem érkezne meg a levél, kérjük nézze meg a spam vagy Gmail esetén a Promóciók és az Összes levél mappát.

Sok a poloska? Térkép készül - segíthet!

2020. szeptember 30. 15:09

Térképre kerülhetnek a poloskák, így kiderülhet, hol és mekkora a fertőzöttség Magyarországon.

A nagy termés ellenére marad a moszkvai exportkvóta

2020. szeptember 29. 10:47

A jó betakarítási kilátások ellenére a gabonaexportra vonatkozó nem vámköteles kontingensek mechanizmusa továbbra is relevánsnak tekinthető.

Stabilak az osztrák mezőgazdasági jövedelmek

2020. szeptember 29. 06:47

Aggasztó a helyzet az osztrák erdőgazdálkodásban, ahol az éghajlatváltozás hatásai új rekordokat okoztak a sérült fák számában és az ezzel járó bevételkiesés tekintetében.

Jelentősen növekszik a mezőgazdasági termékek világkereskedelme

2020. szeptember 28. 11:33

A fejlődés mozgatórugóinak a növekvő jövedelmek, a korábbinál kevesebb kereskedelmi korlátozás és a technológiai fejlődés számítanak.

Véget ért a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első időszaka

2018. március 28. 07:11

A tavaszi szezonális ellenőrzés-sorozat, annak érdekében, hogy az ünnepek idején is kiváló minőségű és biztonságos élelmiszerek kerüljenek a családok asztalára, egész Húsvét hétfőig tart.

Húsfeldolgozót avattak Hajdúnánáson

2020. július 28. 12:05

Az európai uniós követelményeknek megfelelő húsfeldolgozó üzem a szövetkezet vágóhídjához kapcsolódik. A vágóhídon hetente 50 sertést és kiskérődzőt vágnak le.

Koronavírús: húsz százalékos húsáremelés jöhet

2020. július 28. 10:04

A húsüzemekben továbbra is rendkívül jelentős az idénymunka, amit alapvetően a nyári grillszezon okozta szezonális plusz kereslet indokol.

Félmillió sertés vár vágásra a koronavírus miatt

2020. július 12. 12:33

A sertések nagy részét más vágóhidakon osztják el, még akkor is, ha a piaci szereplők elismerik, hogy ezt nem lehet teljes mértékben kivitelezni.