Ha ránézek erre a sok színes zöldségre, azonnal mosolyogni támad kedvem. Igazi tavaszi-nyári főétel, ami tele van vitamindús zöldségekkel.
Könnyed, egészséges, roppant egyszerű és gyors. Remélem Ti is megcsináljátok!
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej brokkoli
- 1 nagyobb fej karfiol
- 3 közepes méretű cékla
- 8-10 db közepes méretű újkrumpli
- 1 csomag rukkola
- 65-70 dkg csirkemell
- 2 avokádó
- 3 evőkanál tejföl
- olívaolaj
- só
- bors
- rozmaring
- metélőhagyma
- citrom leve
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A brokkolit, karfiolt, céklát, újkrumplit megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk. (A céklát meg is pucolom, de a krumpli héját nem szoktam levenni.)
Egy nagy méretű tepsi aljára teszünk annyi olívaolajat, hogy mindenhova jusson. Ezután belehalmozzuk az összevágott brokkolit, karfiolt, céklát és újkrumplit. Megsózzuk, borsozzuk, rozmaringot és metélőhagymát vágunk rá. (Ha nincs friss, a szárított is jó.) Ha ezzel megvagyunk, összekeverjük az egészet, hogy mindenhova kerüljön a fűszerekből. Ha szükséges, még teszünk hozzá olívaolajat. Előmelegített sütőben kb 40 percig (míg a krumpli meg nem puhul) sütjük. Sütés közben többször átforgatjuk a zöldségeket.
Eközben a csirkemellet kisebb darabokra szeljük, megsózzuk, borsozzuk, majd olívaolajban aranybarnára sütjük őket.
A szószhoz szükségünk lesz a 2 avokádóra, amelynek a belsejét egy magasabb tálba tesszük. Hozzáadjuk a tejfölt, egy csipetnyi sót, borsot, és egy fél citrom levének a felét. Botmixerrel addig keverjük, míg homogén állagú nem lesz.
Ha a krumpli is megpuhult, kivesszük a sütőből a tepsit, és egy kicsit hűlni hagyjuk.
Tálalási javaslat: A tányér aljára rukkolát teszünk. Erre jön rá a színes zöldségmix, majd egy pár kiskanál szósz. A csirkemell pedig a zöldséghalom mellé kerül.
Jó étvágyat kívánok hozzá!