Az élelmiszer emberi fogyasztásra alkalmas feldolgozott, részben feldolgozott vagy feldolgozatlan termék. Az élelmiszer fogalmába beletartozik a víz és az italok is, illetve minden olyan anyag, melyet a készítése során a termékhez hozzáadnak. Az élelmiszeripar a feldolgozó ipar egyik alága, mely az összes feldolgozóipari termelés kb. 10%-át adja. Az élelmiszeripar alágazatai: húsfeldolgozás és -tartósítás, húskészítmények gyártása; halfeldolgozás és – tartósítás; gyümölcs- és zöldségfeldolgozás és -tartósítás; tejfeldolgozás; növényi és állati olaj gyártása; malomipari termék, keményítő gyártása; pékáru, tésztafélék gyártása; italgyártás, takarmánygyártás, dohánytermékgyártás. Az élelmiszeripar aktualitásait is megtalálja az Agrofórum Online Agrárhírei között.
2017. szeptember 28.
Nagy sikere volt az Agrármarketing Centrum jótékony célú felhívásának az OMÉK-on: 1230 kg tartós élelmiszer gyűlt össze.
2017. szeptember 27.
Az iránymutató dokumentum részletesen ismerteti, hogy milyen tevékenységeket folytathatnak a kistermelők.
2017. szeptember 22.
Új szakaszba léptek az agrárkapcsolatok Magyarország és a Fülöp-szigetek között.
2017. szeptember 22.
Az aláírók szerint azért is kell változtatni, mert a Horvátországgal is kibővült Visegrádi Együttműködés az unió agrárnépességének 35 százalékát képviseli.
2017. szeptember 6.
Ismét lehetőség nyílik a külhoni magyarok által készített, zömmel kézműves termékek bemutatására.
2017. augusztus 30.
Átfogó képet nyújt a magyarországi élelmiszeripar kapacitáskihasználtságáról 2016-ra vonatkozóan az Agrárgazdasági Kutató Intézet friss jelentése.
2017. augusztus 27.
Ha agyonütnek, sem tudom megmondani, hogy hányadik alkalommal vehettem részt a fenti címen meghirdetett rangos rendezvényen.
2017. augusztus 3.
Főképp a gabonafélék, cukor és tejtermékek magasabb jegyzése miatt.
2017. július 26.
A vásárlói tudatosság hatékony eszköz lehet a gyengébb minőségű élelmiszerek visszaszorításában.