Az élelmiszer emberi fogyasztásra alkalmas feldolgozott, részben feldolgozott vagy feldolgozatlan termék. Az élelmiszer fogalmába beletartozik a víz és az italok is, illetve minden olyan anyag, melyet a készítése során a termékhez hozzáadnak. Az élelmiszeripar a feldolgozó ipar egyik alága, mely az összes feldolgozóipari termelés kb. 10%-át adja. Az élelmiszeripar alágazatai: húsfeldolgozás és -tartósítás, húskészítmények gyártása; halfeldolgozás és – tartósítás; gyümölcs- és zöldségfeldolgozás és -tartósítás; tejfeldolgozás; növényi és állati olaj gyártása; malomipari termék, keményítő gyártása; pékáru, tésztafélék gyártása; italgyártás, takarmánygyártás, dohánytermékgyártás. Az élelmiszeripar aktualitásait is megtalálja az Agrofórum Online Agrárhírei között.
2015. március 19.
Március 28-29-én, 9-től 18 óráig rendezik meg a kiskőrösi Duna-Tisza közi Agrár Expo-t, hogy népszerűsítse a helyben termelt magyar élelmiszereket.
2015. március 11.
100 tonna ismeretlen eredetű, jelöletlen, szennyezett terméket foglaltak le a NÉBIH munkatársai egy tolnai üzemben.
2015. március 7.
A pálmaolaj legfőbb vetélytársait, a repce-, napraforgó- és a szójaolajat részlegesen hidrogénezett formában használják fel.
2015. február 20.
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta közös programjára civil szerveztek és önkormányzatok jelentkezhetnek több millió forint értékű zöldség vetőmagra pályázva.
2014. december 27.
Egy sikeres jövő évhez kellő alapokkal rendelkezünk, hiszen megfelelő anyagi hátteret biztosít az a 2015-től induló támogatási rendszer.
2014. december 24.
Jelentős eredményeket ért el a Nébih az Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiában meghatározott célok teljesítésében az idén.
2014. november 20.
Több mint 13 ezer nehéz sorsú emberen segített idén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programja.