Címke: FAO

FAO

Agrárhírek / Terményárak

Nem várható hiány gabonában idén

2016. április 7.

A teljes globális gabonatermelés 2016-ban várhatóan eléri a 2 521 millió tonnát.

Agrárhírek / Terményárak

Megugrott a pálmaolaj, a globális mutató mégis változatlan

2016. március 3.

Az idei első adatok a várható gabonatermésről visszafogott csökkenést mutatnak a tavalyi csúcshoz képest.

Agrárhírek / Terményárak

Gyengülő kukorica, dráguló cukor

2016. január 7.

Teli raktárak és a lassú gazdasági növekedés mellett már a negyedik éve csökken a FAO élelmiszerár-indexe.

Agrárhírek / Terményárak

Stabil készletek mellett lejtmenetben az élelmiszerárak

2015. december 3.

Romló élelmezésbiztonság a fegyveres konfliktusok és a szélsőséges időjárás hatására.

Agrárhírek / Növényvédelem

FAO: Itt az idő, hogy átgondoljuk a növényvédő szerek nemzeti szabályozását

2015. november 25.

A FAO és a WHO frissítette a törvényi szabályozásra és címkézésre vonatkozó ajánlásait.

Agrárhírek / Agrárközélet

Talajromlás és táplálkozási problémák a nemzetközi mezőgazdasági ülés fókuszában

2015. szeptember 21.

A termőföld és a talaj védelme egyik központi eleme a FAO tevékenységének az éhezés elleni küzdelmében.

Agrárhírek / Terményárak

FAO: Évek óta nem tapasztalt esés az élelmiszerárakban

2015. szeptember 10.

Az elmúlt hét év legmeredekebb csökkenését regisztrálták, a nagyobb várható idei gabonatermésről szóló előrejelzések mellett.

Agrárhírek / Agrárközélet

FAO: Reménykeltő búza-előrejelzések, de az élelmiszer-ellátás továbbra sem megoldott Szíriában

2015. július 23.

A szír gazdaság élelmiszertermelő kapacitásai javultak idén a megfelelő csapadéknak köszönhetően, de még így sem közelítik meg a fegyveres konfliktus előtti szintet, ahogy egyre több ember szembesül az éhezéssel és szegénységgel.

Agrárhírek / Agrárközélet

Mezőgazdasági kilátások 2015-2024 – Itt a FAO jelentése

2015. július 2.

A fejlődő országokban élők számíthatnak a népességszám, a jövedelemszint, az élelmiszer-fogyasztás és a városiasodás mértékének növekedésére, ami kihat majd a táplálkozási szokásokra is.