2020. március 27.
A spenót felhasználását tekintve fontos ipari növény a mélyhűtőipar, a szárítóipar és a konzervipar számára. Friss fogyasztásra sokkal kevesebbet használunk, mint a feldolgozóipar.
2020. március 18.
Hazánk mintegy 120%-os önellátásra képes az alapvető élelmiszerekből, de az ország termelési potenciálja akár 150%-ra is növelhető.
2019. augusztus 27.
A legnagyobb elnyerhető összeg 400 millió forint, a legkisebb projekt 100 millió forintos lehet, amihez minimum 50 millió forint vissza nem térítendő támogatás kapható.
2018. október 13.
A kertészet fejlesztése érdekében a zöldség-gyümölcs ágazatban meghatározó az alapanyag-termelés és -feldolgozás hatékonyságának javítása.
2018. július 4.
A meggy magas kiskereskedelmi áráért az is felelős, hogy túl sok kézen megy át a gyümölcs, mire a vásárlóhoz ér, és ha mindenki ráteszi a maga hasznát, az ár már köszönőviszonyban sincs azzal, amennyiért a termelő az első kereskedőnek átadta az áruját.
2018. június 27.
Az agrártárca vezetője felhívja a hazai feldolgozók figyelmét, hogy mindent tegyenek meg a folyamatos feldolgozás és felvásárlás érdekében.
2018. január 9.
Az egyéni gazdaságok hitelállománya egyaránt nőtt a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban, míg a társas vállalkozásoknál csupán a feldolgozók banki forrásállománya emelkedett – áll az AKI pénzügyi hírlevelében.