2020. szeptember 29.
Mi mindent nem tudunk arról a növényről, amelynek feldolgozásából megszületik a minden napunkat segítő élvezeti ital, a kávé. Hol és milyen fajtáit termesztik? Milyen eljárásokkal készül? Milyen alternatívája lehet, és pontosan mi az a gyöngykávé?
2020. augusztus 31.
Az adatok szerint csak az Egyesült Államokban több mint 150 millió ember iszik kávét naponta. Világszerte a fogyasztás meghaladja a napi 2,25 milliárd csészét.
2020. július 16.
A globális kávékereslet nagyjából negyedét a kávézók és éttermek generálják, mivel a dolgozók világszerte lassan térnek vissza az irodákba, így komoly a kiesés a kávépiacon.
2020. július 12.
Július 15-től kezdődően lép érvénybe a maszkviselési szabály a vállalat kávézóiban.
2020. június 25.
A 2017-ben alapított és tavaly májusban az amerikai tőzsdére bevezetett Luckin Coffee arra építi piaci stratégiáját, hogy jelentős mértékben növekszik a kínai kávéfogyasztás.
2020. június 25.
A Starbucks még áprilisban bővítette növényi alapú étellel az ebédmenü kínálatát Kínában.
2020. június 14.
A kávétermesztés leginkább munkaigényes folyamata a szüret. Kolumbiának és Brazíliának, ahol a prémium minőségű arabica kávé 65%-át termelik, körülbelül 1,25 millió emberre van szüksége betakarítás idején.
2020. június 3.
A munkatársakat érintő lépésre az Egyesült Államok területén a részleges nyitvatartási rend miatt kerülhet sor a kávézóláncnál.
2020. május 21.
Nyelvrokonainak szinte egész nap, minden helyzetben fogyasztanak kávét, a munkahelyeken is megkövetelik a kávészüneteket a dolgozók.